Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Mudurnu- Bolu karayolundaki yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek denetimlerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Coşkunyürek; “Önümüzdeki yıl Tepe karakolundan Bolu’ya kadar olan yaklaşık 20 kilometrelik kısmın tamamını vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Geriye kalan kısmı da 2019’un sonuna kadar yetiştirme arzusundayız” dedi.

ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ

Bolu-Mudurnu karayolu çalışmalarını yerinde inceleyen ve karayolları kontrol şefliğinden bilgiler alan Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek’e, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Mudurnu Kaymakamı Efecan Şahin, AK Parti Mudurnu İlçe Başkanı Rıdvan Sevinç de eşlik etti.

Coşkunyürek burada yaptığı açıklamada, “Bugün karayollarındaki arkadaşlarımızla bölgedeki bölge müdürümüz ve ekibi ile beraber Bolu’daki yapmış olduğumuz karayollarındaki çalışmalarımızı denetlemek için, yerinde görmek için buraya geldik. Bolu’da karayollarının şu anda 12’ye yakın şantiyesi var Bolu sınırları içerisinde. 12 noktada ciddi bir şekilde çalışıyoruz ve işleri biran önce bitirmek vatandaşımızı huzurlu konforlu bir seyahat sunabilmek için bütün gayretimizle hem çalışanlarımız hem müteahhitlerimiz hem ekiplerimiz büyük bir gayretin içerisindeler. Tabi ki bazen fiziki şartlar bazen öngörülemeyen koşullar bizi bazen zor durumda bırakıyor ki şu anda bulunduğumuz yerde de onları biraz yaşadık. Buradan bunu kısmen Mudurnu halkına, Bolu halkına duyurmak isteriz. Çünkü biz Bolu-Mudurnu yolunun tamamını 52 kilometresini ihalesini daha önceden yapmış, bunun yaklaşık 6 kilometresini bitirmiş ve diğer kalan 46 kilometrelik kısmında bir önceki yıl çalışmalarına başlamıştık. Ama elimizde olmayan nedenlerden dolayı bazı gecikmeler yaşadık” diye konuştu.

“HEYELAN BÖLGESİNİ REHABİLİTE ETTİK”

Cokunyürek Tepe karakolu denilen mevkide yaşanan heyelan nedeniyle proje çalışmaları olduğunu kaydetti. Coşkunyürek; “Tepe karakolu dediğimiz o mevki de büyük heyelanlar yaşadık. Şimdi bu heyelanları yok etmek, tekrar yaşamamak için arkadaşlarımız yeni bir proje çalışması gerçekleştirdiler ve yaklaşık 210 tane 30 metre derinliğinde fore kazıklar kullanarak bu heyelan bölgesini rehabilite ettik. Şu anda perde duvarda üst kısmına yapılıyor ve böylece tamamı bitmiş olacak. Bunu yapmışken bölgedeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bölgenin de kış şartlarının da ağır olması sebebiyle son imkânlarını kullanarak burada yaklaşık 8 kilometrelikte sıcak karışım planladılar ve sıcak karışımın şu anda üzerindeyiz bir kısmının. Yaklaşık 4,5 kilometrelik kısmının bir kısmı tamamlandı. Diğer kısmını da yol bu tarafa kapatılıp öbür tarafta tamamlanmış olacak ve böylece 4,5 kilometre vatandaşımızın hizmetine sunulacak” şeklinde konuştu.

“BÜYÜK VE HUMMALI BİR ÇALIŞMAYI SÜRDÜRÜYORUZ”

Tepe karakolundan Mudurnu’ya kadar olan kısmı da 2019’un sonuna kadar yetiştirme arzusunda olduklarını ifade eden Coşkunyürek; “Az önce şantiyede bilgi aldık ve sizlerde gördünüz Güneyfelakettin köyünün alt kısmında yolumuzu biz aşağı Dere yatağına aldık. Ve orada da hummalı bir çalışma var. Yaklaşık 2,3 kilometre orası da. 2,3 kilometrelik kısmını da eğer arkadaşlarımız 10 günlük içerisinde hava şartları da müsaade ederse orayı da tamamlayıp vatandaşımızın hizmetine sunma arzusundayız. Böylece yaklaşık 6 kilometreyi bir de ondan önceki 2 tane varyantımız var o varyantları da eklediğimiz zaman toplam 8 kilometrelik bir kısmı da sıcak karışım olarak vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız. Burada şunu söyleyelim bir gecikme yaşandı ama güzel bir çalışma inşallah neticeleniyor. Sıcak karışım olarak ta vatandaşımızın hizmetine sunmuş oluyoruz. Şunu burada söyleyebiliriz rahatlıkla şu anda önümüzdeki yıl Tepe karakolundan Bolu’ya kadar olan yaklaşık 20 kilometrelik kısmın tamamını vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Geriye kalan kısmı da inşallah Mevla’m nasip ederse bir aksilik olmaz ise yani Tepe karakolundan Mudurnu’ya kadar olan kısmı da 2019’un sonuna kadar yetiştirme arzusundayız. Gayretlerimiz bu doğrultuda.  Büyük ve hummalı bir çalışmayı sürdürüyoruz” dedi.

“SEBEN’DE DE ÇOK CİDDİ BİR ÇALIŞMAMIZ VAR”

Coşkunyürek Seben yolundaki çalışmalarla ilgili de bilgiler vererek; “Çalışmalarımız sadece Mudurnu’da değil bugün Seben’e de gideceğiz. Seben’deki çalışmaları da orada göreceğiz. Orada da çok ciddi bir çalışmamız var. Mudurnu da sadece Mudurnu’ya hitap eden burası yok şu anda 100. Yıl dediğimiz mevkide de yaklaşık 15 kilometrelik bir alanda ciddi bir çalışmayı sergiliyoruz. Oradaki yol çalışmamız devam ediyor. Onun haricinde yine Mudurnu -Ankara – Nallıhan üzerindeki yolarımızdaki sıcak karışım çalışmalarımız devam ediyor. Böylece bir turizm kenti olarak gördüğümüz Mudurnu’muza karayolu olarak katkı vermeye devam ediyoruz. Mudurnu’muza hayırlı olsun diyelim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim