Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinden (BAİBÜ) yapılan açıklamada, COVID-19 nedeniyle sınavlarına giremeyen öğrencilere ek sınav hakkı verileceğini duyuruldu.

Haber: Oğuzhan Eke

Pandeminin etkisinin en çok hissedildiği alanlardan birisi de eğitim oldu. BAİBÜ de bu olumsuz etkinin ortadan kaldırılması adına, COVID-19 nedeniyle sınavlara giremeyen öğrencilerine ek sınav hakkı tanıdı.

Konuyla ilgili üniversiteden yapılan açıklamada, “COVID-19 sebebiyle Güz Yarıyılı final veya bütünleme sınavlarından herhangi birine giremeyip başarısız olan veya ikisine de giremeyen öğrencilere, bu durumu belgelemeleri ve bütünleme sınav tarihleri bitiminden sonraki en geç 5 iş günü içinde Dekanlık/Müdürlüklere şahsen veya eposta yoluyla başvurmaları durumunda, Üniversite Senatosu kararı gereği ek sınav hakkı verilecektir” denildi.

Öğrencilerin sınav girişlerinde dikkat etmeleri gereken hususlar, “Sınavlar öncesi bina girişlerinde HES kodu sorgulaması yapılacaktır. Öğrencilerimizin sınav süresi dahil bina içlerinde ağız ve burunlarını kapatacak şekilde maskelerini takmaları, mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmeleri gerektiğini önemle hatırlatırız” şeklinde sıralandı.

 

Editör: TE Bilisim