Ülkemizde kuraklık baş gösterince Cuma namazı sonrası tüm Türkiye'deki camilerde yağmur duası yapıldı. 81 ilde cemaat, yağmur yağması için ellerini semaya kaldırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda, son dönemde ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle cuma namazı sonrası bütün camilerde olduğu üzere Bolu, Mudurnu ve yeniçağa ilçesinde de  cuma namazı sonrası yağmur duası yapıldı. Bolu’da Kadı Cami’nde kılınan Cuma Namazı’nın ardından yapılan yağmur duasına vatandaşlar iştirak etti.

Öte yandan Mudurnu ilçesinde de cuma namazı sonrası yağmur duası yapıldı. Yıldırım Beyazıd Cami'nde sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun kılınan namazın ardından vatandaşlar duaya iştirak etti.

Bolu'nun Yeniçağa ilçesine bağlı Akıncılar Köyünde yağmur duası yapıldı. Cuma namazı sonrası toplanan cemaat ile köy halkı yapılan duaya eşlik etti.

“Su: Hayat ve Şifa Kaynağımız” konulu hutbe, cuma vakti Türkiye genelindeki camilerde okundu. Suyun bilinçli kullanılması ve israf edilmemesine ilişkin uyarıların yapıldığı hutbede, cuma namazının farzından sonra yağmur duası edildi.

Editör: TE Bilisim