Kabine toplantısının ardından yeni kararları sıralayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz itibariyle tüm sokağa çıkma kısıtlamalarının kalkacağını açıkladı.

HABER:OĞUZHAN EKE

Merakla beklenen kararlar açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulan kararlar kapsamında 1 Temmuz itibariyle tüm sokağa çıkma kısıtlamaları kalkıyor. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması:

“1 TEMMUZ İTİBARİYLE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARINI TÜMÜYLE KALDIRIYORUZ”

“Önümüzdeki dönemde uygulamaya geçireceğimiz hususların istişaresini yaptık. 1 Temmuz itibariyle sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz.

“MÜZİKLE İLGİLİ SINIRLAMAYI DA DAHA İLERİ SAAT OLAN 24.00’A ÇEKİYORUZ”

"Müzikle ilgili sınırlamayı da daha ileri saat olan 24.00’a çekiyoruz. Gece kimsenin kimseyi rahatız etme hakkı yok."

“ŞEHİRLERARASI SEYAHAT KISITLAMALARI VE ŞEHİR İÇİ KISITLAMALAR SONA ERİYOR”

“Şehirlerarası seyahat kısıtlamaları ve şehir içi toplu taşıma araçlarındaki kısıtlamalar sona eriyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçiliyor. Kamu ve özel sektördeki iş ve işlemlerin tamamında Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı salgın yönetimi ve çalışma rehberlerine uyulması hassasiyetle takip edilecektir.

“AYRINTILAR İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMIZIN GENELGESİNDE YER ALACAKTIR”

“HES Kodu uygulaması yaygınlaştırılarak sürdürülecektir. Konuyla ilgili diğer ayrıntılar İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde yer alacaktır. Tüm bu kararların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Editör: TE Bilisim