29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıl dönümü nedeniyle ilimiz protokolü kutlama mesajları yayımladı.

"Hepimize kutlu olsun"

Bolu Valisi Aydın Baruş, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaparak, bayramı kutladı.

Vali Baruş’un açıklamasında şu ifadeler yer alıyor; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95 inci yıldönümünü hep birlikte kutlamanın sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz.

19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak yaktığı bağımsızlık meşalesi yurdumuzun dört bir tarafına yayılarak Milletimizin ruhundaki özgürlük ateşini yakmış, dünyanın en üstün güçlerine karşı her türlü yokluk ve mihnet içerisinde verilen İstiklal Mücadelemiz tam ve kesin bir zaferle neticelenmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan ederek Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık iradesini tüm cihana kabul ettirmiştir.

Cumhuriyetimizin 95 yıllık tarihi, bağımsızlığını ve özgürlüğünü her şart altında korumaya and içmiş bir milletin bu uğurda yapmış olduğu fedakâr mücadelenin tarihidir. Bugün dünyanın önemli ve saygın ülkelerinden biri haline gelen ülkemizin bu başarısının arkasında Türk Milletinin tarihinden miras aldığı, vatanı ve milleti için canını ortaya koyabilmeyi ifade eden cesaret ve fedakârlık ruhu yatmaktadır. Aziz vatanımızı parçalamak ve milletimizin iradesini esaret altına almak isteyen güçlere ve onların işbirlikçilerine karşı tarihimiz boyunca vermiş olduğumuz bağımsızlık mücadelelerine ilham kaynağı olan bu ruh, bugün de dipdiri yaşamaya devam etmektedir.

Ülkemizi bölmek isteyen terör örgütlerine karşı askerimizin, polisimizin, jandarmamızın sergilediği cansiperane mücadele, 15 Temmuz 2016’da milletimize diz çöktürmek ve ülkemizi işgal etmek isteyen hainlere ve onların destekçilerine karşı vatandaşlarımızın ortaya koyduğu eşsiz diriliş ve cesaret örneği bu ruhun Milletimizin yüreğindeki yansımalarıdır.

Şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş bu topraklar üzerinde hür ve başı dik olarak yaşama bahtiyarlığına sahip bir milletin fertleri olarak, atalarımızın bizlere emaneti olan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmek, ülkemizi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek ve gelecek nesillerimize gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak için el ve gönül birliği ile fedakârca çalışmak bizlere bu güzel vatanı armağan eden şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzun gereğidir.

Cumhuriyetimizin 95 inci kuruluş yıldönümünü büyük bir heyecanla kutladığımız bu günde, Türkiye Cumhuriyeti Devletini bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu cennet ülkeyi bizlere miras bırakan şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun.”

"Cumhuriyetimiz en büyük tutkumuz"

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, yazılı bir basın açıklaması yaparak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Cumhuriyetin 95. Yıldönümü coşkusunun yaşandığını söyleyen Tanju Özcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Milli Egemenliğe dayanan ve gücünü halktan alan Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95. yıldönümünü kutlamanın heyecanı, coşkusu ve onurunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet; Ulusumuzun, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa‘nın önderliğinde verdiği onurlu duruşunun, büyük mücadelesinin, özgür ve bağımsız yaşama iradesinin tacıdır. Türkiye‘nin çağdaş ve demokratik bir ülke olmasının, aydınlık geleceğimizin en önemli güvencesidir.

19 Mayıs 1919‘da Samsun‘a çıkıp milli Mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk‘ün, 29 Ekim 1923 tarihinde, "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun  olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Ulusumuza bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyetimiz, sırtımızı yasladığımız, dağ gibi güven kaynağımız. Cumhuriyetimiz, bölücü ve yobaz teröre karşı milletimizi birleştiren sigortamız. Cumhuriyetimiz, en büyük aşkımız, tutkumuz ve bağımsızlığımız. Uğruna şehitler verdiğimiz, varlık sebebimiz.

Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm gazi ve şehitlerimizi minnetle yad ediyorum.”

"Milli iradeye her zamankinden daha çok sahip çıkma devri"

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Türk Milleti’nin 95 yıl önce imkansızlık ve zorluklara rağmen bağımsızlığından ödün vermediğini belirten Başkan Yılmaz “Cumhurumuz, iradesine bağlılık noktasında tüm dünyaya örnek olmuştur. Bugün de tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet anlayışına yürekten bağlılığımızı korumalıyız. Devir, milli iradeye her zamankinden daha çok sahip çıkma devri” dedi.

Başkan Yılmaz’ın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şöyle:

“Milli Mücadelemizi taçlandıran Cumhuriyetimizin 95’inci yılına ulaşmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bağımsızlık karakteriyle destanlaşan bir milletin torunları olarak, Güçlü Türkiye hedeflerimize, bugün de, tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi, aynı ruh, inanç ve kararlılıkla ilerliyoruz.

Cumhuriyet, bu milletin kahramanlık destanının sembolü; egemenliğin kaynağını cumhura dayandıran anlayışın ürünüdür. Esarete, dayatmaya, baskıya boyun eğmeyen milletimizin, başka hiçbir iradeyi kabul etmeyeceğinin yeminidir. 15 Temmuz ve nice elim olayda bir kez daha gördüğümüz gibi, o yemine bağlılık bu milletin kırmızı çizgisidir. ‘Tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet’ ilkesi, bu cumhurun birlik beraberliğinin teminidir. Bugün bu yeminin üzerinden geçen zaman bir asra yaklaşırken yaşananlar gösteriyor ki devir, milli iradeye her zamankinden daha çok sahip çıkma; aziz milletimizin bütünlüğünü, tarihimizden aldığımız güvenle muhafaza etme devridir.

Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan savunması için canlarını vermiş aziz şehirlerimizi rahmet ve minnet; kahraman gazilerimizi şükranla anıyor; Cumhuriyet Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum.”

"Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktası"

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Cumhuriyetimizin 95’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadelemizin, Büyük Zaferle noktalanmasını takiben, Büyük Önder Atatürk’ün ‘Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir’ dediği Cumhuriyetimizin ilanının 95. Yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Her türlü imkansızlığa ve zorluğa rağmen büyük milletimizin vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla, bağımsızlığına kavuşabilmek için kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle topyekün inanç ve kararlılıkla giriştiği Kurtuluş Savaşımız, her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zafer ile sonuçlanmıştır.

Bu büyük zaferin sonucunda bize, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve Cumhuriyet emanet edilmiştir. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir.

Bu anlamı büyük günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi bir kez daha şükran ve rahmetle anıyor, öğrencilerimiz, personelimiz ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

"Cumhuriyetimizin 95'inci kuruluş yıl dönümü kutlu olsun"

Türkiye Cumhuriyetinin 95’nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, yayımladığı mesajda; “29 Ekim 1923 tarihi; "Türk milletinin bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurduramayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan ettiği gündür. Osmanlı'nın mirasını talan için Anadolu'ya koşanlar, milletin cesareti, kararlığı ve mücadelesi karşısında büyük bir hezimet yaşayarak, Yüce Türk Milletinin bağımsızlığı noktasında kararlılığını o gün, bir kere daha görmüşlerdir.

Kurtuluş Savaşını zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. 15 Temmuz ihaneti karşısında, milletimizin 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına gösterdiği şanlı direniş, işte bu ruhun ifadesidir.

Milletimizin birlik ruhu, fesat odaklarının bütün tuzaklarını başlarına yıkacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, sahip olduğu demokrasi kültürü, hukuk devleti kimliği, vatandaşlarıyla bütünleşmiş gücü ve birikimi sayesinde 21'inci yüzyıla damgasını vuracaktır.

Bu yolda aldığımız mesafe ülkemiz adına onur vericidir. Bu istikametteki yürüyüşümüzü Allah'ın izniyle hiçbir şebeke, hiçbir güç durduramayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti bugün her zamankinden daha güçlü, daha kararlı bir ülkedir. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, köklü bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçısı olan milletimiz, birbirine sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarını inşa etmektedir.

Bu düşüncelerle ülkemizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin Kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve tüm Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Cumhuriyetimizin 95'inci kuruluş yıl dönümü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

"Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşamaya devam edecektir"

29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’inci yılı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, bir kutlama mesajı yayınladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, bir mesaj yayınladı. CHP İl Başkanı Karsu, Cumhuriyetin ilkelerine sıkı sıkıya bağlı bir şekilde ülkemizi geleceğe taşıyacaklarını ifade ettiği kutlama mesajında şunları söyledi: “95 yıl önce bugün ilan edilen Cumhuriyetimiz ile birlikte Türkiye, geleceğe emin adımlarla ilerlemeye başladı. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu hedeflere ve ilkelere sıkı sıkıya bağlı bir şekilde bugün de aynı inançla geleceğe yürüyoruz. Cumhuriyet özgürlük, eşitlik, demokrasi, insan hakları, birlik ve beraberlik demektir. Cumhuriyet dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetmeden, bireyin özgürleşmesini, kardeş olmasını dün olduğu gibi bugün de sağlamaya devam etmektedir. Atatürk’ün attığı temeller ile Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşamaya devam etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Ata’mızın ilkelerine bağlı olarak ülkemizi birlik ve beraberlik ortamında geleceğe, güvenle taşımak için var gücümüzle gayret etmeye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize and içiyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tüm halkımızı Cumhuriyetimizi korumaya davet ediyor ve Cumhuriyetimizin 95’inci yılını içtenlikle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

"Topraklarımızı kanlarıyla vatana dönüştürdüler"

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıldönümü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Ateş, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Millet olarak Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü tarifsiz bir gurur ve heyecan ile karşılıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, tüm dünyaya örnek olmuş bir bağımsızlık mücadelesinin sonunda ilan ederek milletimize hediye ettiği Cumhuriyetimiz, bugün 100. yaşına, büyük hedeflerle, azim ve kararlılıkla koşar adım ilerlemektedir. Cumhuriyetimizin aydınlık yarınlarına doğru yapılan bu anlamlı yürüyüşte, bugün millet olarak her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe, birbirimize daha fazla kenetlenmeye ihtiyaç duymaktayız. Yarınların zenginleşen, refah düzeyi sürekli ve düzenli olarak yükselen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle “muasır medeniyet” seviyesine ulaşmış Türkiye’si, devleti, özel sektörü, STK’ları ve halkıyla hep birlikte, aynı amaçlar doğrultusunda birbirine kenetlenerek ortaya çıkacaktır.

Cumhuriyetimiz, bizlere bırakılmış en büyük ve en güzel miras olmanın yanı sıra, bizden sonraki nesillere devredeceğimiz en değerli emanetlerimizden birisidir. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak, her karış toprağı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanarak kazanılmış bu güzide emaneti, her gün bir öncekinden daha fazla çalışarak ve üreterek bizden sonrakilere devredebilmeyi en öncelikli hedeflerimizden birisi olarak görüyoruz. Hiç kuşku yok ki, içinden geçilen şartlar ne olursa olsun, birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle ve aynı kalkınma ideali doğrultusunda tesis edilmiş bir amaç birliği içinde, Türkiye Cumhuriyeti yükselişine her zaman devam edecektir.

Bu vesileyle, ulusal bağımsızlığımızın sonsuza dek silinmeyecek mührü olan Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü ve tüm üyelerimizin, halkımızın ve aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, topraklarımızı kanlarıyla vatana dönüştüren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmet ile anıyorum.”

Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, yayımladığı mesajda; “Azim, inanç ve cesaretin vücut bulduğu bir destanın neticesinde, büyük fedakârlıklar ve ağır bedellerle kurulan Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü gururla kutluyoruz. Aziz milletimiz Kurtuluş Savaşı’nda topraklarımıza kasteden dış güçlere karşı din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin genç-ihtiyar, kadın-erkek demeden birlik ve beraberlik içerisinde geçit vermemiştir. Büyük bir değişim ve ilerlemenin öncüsü ve örneği olan Cumhuriyet, insanımızın kendi kendini yönetebilmesinin ve egemenliğin sadece millete dayalı hale getirilmesinin en büyük teminatı ve güvencesi olmuştur. Devletimizin her ferdi de bu bilinçle, Cumhuriyetini ve millî egemenliğini yorulmadan her zaman koruyacak ve sahip olduğumuz değerlere bağlılığını devam ettirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta bize cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, başta ilçemiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum" dedi.

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl yayımladığı mesajda; “Bugün; Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız ve özgür bir devlet olarak yeniden ayağa kalktığı ve Cumhuriyeti kurduğumuz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile “En Büyük Bayram” günüdür.

Cumhuriyet, Ulu Önder Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük devrimdir. Türk Milleti, bağımsızlığına kasteden düşmanlardan Kurtuluş savaşında verdiği mücadeleyle, Cumhuriyetle çağ dışı kalmış kurumlara bağlılıktan kurtularak eşit haklara sahip vatandaşlardan oluşan çağdaş bir ulus yaratmıştır.

Son yıllarda Cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik adımlar atılması bu gün geldiğimiz durumun özetidir. Demokratik ve laik Cumhuriyetimize yönelik hareketler bize defalarca kere gösterdi ki; Atatürk ilke ve devrimlerinden ve O’nun felsefesinden uzaklaşmak Demokratik Cumhuriyetimizin sonu olacaktır.

Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkma kararlılığıyla laik sosyal hukuk devleti mücadelesini giderek artan bir azim ve heyecanla sürdürmeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünü kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; silah arkadaşlarını ve kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut yayımladığı mesajda; “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, yurdumuzun kurtuluşu ve Cumhuriyetin kuruluşu için can veren şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyor; Cumhuriyetimizin 95. yılını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar ise yayımladığı mesajda; “Aziz milletimizin ve tüm hemşehrilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

Taşkesti Belediye Başkanı Efrayim Özdemir yayımladığı mesajda; “Cumhuriyet Bayramımızın 95.Yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna gözünü kırpmadan can veren şehitlerimizi şükranla, saygıyla ve rahmetle anıyor tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan yayımladığı mesajda; “Millet olarak büyük bir zafere ulaştırdığımız milli mücadelemizi yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın 95. yılına erişmenin mutluluğu içerisinde; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutlar, bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşları ile vatanımız için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi sonsuz şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun” ifadelerini kullandı.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yayımladığı mesajında; “Cumhuriyetimizin 95. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı dileğiyle. Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun” dedi.

Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili ise yayımladığı mesajda “Bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim