Cumhuriyet Halk Partisi bayramın ikinci günü İzzet Baysal Caddesinde bulunan bir kafede bayramlaşma töreni düzenledi.

 Bayramlaşma törenine; Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Eski İl Başkanı Ali Haydar Yılmaz ve çok sayıda partili katıldı.

Bayramlaşma programında konuşan CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu ve CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, ekonomik kriz hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bayramlaşma sonrasında konuşma yapan CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, bayram tebriklerinin ardından, yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında şu ifadeleri kullandı: “Bu bayram gününün en güzel gün olmasını diliyorum. Ülkenin bir tarafında yıllarca süren savaş, bir taraftan yokluk, diğer yandan kur farkı ülkemizin ticaret erbabını da, insanlarını da vurmuş durumda. Bizi yönetenler bundan 5-6 ay önce bunun farkına vardılar. Ülkemizi acilen bir seçime getirdiler. Bu serimin gayesi ne olursa olsun biz kazanalım onda sonrasını hallederiz diye düşünüyorlardı. 2002’den beri aynı taktiği uyguluyorlar. Bu seçimde bize oy verin seçimden sonra istediklerinizi yapacağız diyorlardı ve yaptılar. Bazı yerleri yıktılar, bazı yerleri de yok ettiler. Ülkeyi yangın yerine çevirdiler. Ekonomik savaş bir taraftan, esas silahlı savaş bir taraftan terör örgütlerinin mücadelesi başka bir taraftan olmak üzere Türk ulusunun başını belaya soktular. Şimdi o beladan kurtulmak için uğraş veriyoruz.

Biz burada neyimizi paylaşacağız? Kurban bir paylaşma ayıdır, paylaşma bayramıdır. Sevgimizi paylaşalım. Biz aramızda sevgimizi paylaşacağız. Ülkemize sevgimizi ulaştıracağız.”

Karsu’nun ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Tanju Özcan, bayramlaşma programına katılımın az olmasından dolayı üzgün olduğunu ifade ederken, içinde bulunduğumuz ekonomik kriz ile ilgili; “Bu kriz 16 yıllık AKP’nin kötü yönetiminden kaynaklanıyor” şeklinde konuştu. Özcan; “Partimizin her kademesinde görev yapan değerli arkadaşlarımı, basın mensuplarımızı saygıyla selamlıyorum Mübarek Kurban Bayramımızın kutlu olmasını, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bugün şu konuda şaşkınlığımı gizleyemiyorum; herhalde yakın dönemde yaptığımız en az katılımlı bayramlaşma oldu. Sayımızın az oluşu beni biraz üzdü.

“EKONOMİK KRİZ ARİFESİNDEYİZ”

Baskın bir seçim yaşandı. Biz bu seçimin neden baskın olduğunu biliyorduk. Ekonomik kriz arifesindeyiz, ülke batma noktasına gelmiş, bunlar bu süreci öne çekerek bir 5 yıl daha kazanmak istiyorlar. Eğer seçimler zamanında yapılsaydı, millet bu günleri görecekti ve AKP’ye ve Recep Tayyip Erdoğan’a bu ülkeyi yeniden yönetme imkanını vermeyecekti.  Bunu gördükleri için bu baskın seçimi yaptılar ve kendi açılarından başarılı da oldular. Biz de kendi açımızdan başarısız olduk. Çünkü doğruyu biliyorduk, neler yaşanacağını biliyorduk ama her zaman olduğu gibi bunu bir türlü topluma anlatamadık.  Oturup kendimizi de sorgulamamız lazım. Bolu için değil, tüm ülkedeki partililer için konuşuyorum. Biliyoruz, görüyoruz, her zaman haklı çıkıyoruz ama bunu bir türlü topluma anlatamıyoruz. Yıllardır parti içinde eğitim veriyoruz ancak bu sorunu çözemedik. Bilimsel anlamda masaya yatırmamız gerekiyor.

ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR”

Büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor. Hepimiz şahit oluyoruz ve üzülüyoruz. AKP sadece, ‘oy kaybeder miyim ?’ endişesi ile bakıyor bu yaşananlara. Biz ise ülkeyi öne koyarak, ‘ne olacak bizim milletimiz? Ne olacak garip halkımız?’ diye düşünüyoruz. Onlar hala, ‘oy kaybetmeden bu krizi bir yerlere devşirebilir miyiz?’ mantığıyla hareket ediyorlar.  Topu Trump’a attılar. Trump bizim gözümüzde hiç makul olmadı. Hatta Tayyip Erdoğan 3 yıl önce şunu söylemişti: “Bu solcuların en büyük sorunu Amerikan düşmanlığı.” Bizi zamanında algı operasyonlarıyla PKK’lı ilan etmeye kalktı. Yıllardır mücadele ettiğimiz FETÖ. 15 Temmuz’dan sonra bizi FETÖ’cüymüş gibi bir algı yaratmaya çalıştı. Şimdi de hiç utanmadan bizi Amerikancı ilan etmeye kalkıyor. İş buralara kadar geldi, büyük bir algı operasyonuyla karşı karşıyayız ve maalesef bunun önüne geçemiyoruz.

“KRİZİN FATURASI İKTİDARA ÇIKACAK”

Her şeye rağmen, bu krizin faturası bu iktidara çıkacak. 16 yıldır bunlar bu ülkeyi tek başına yönetiyorlar. Trump gibi dünyanın başına bela olan dengesiz bir adamın söylemlerinin, bu krizin tetiklenmesinde etkisi var. Ama Amerikan’ın başında Trump olmasaydı da, ya bugün ya da bir sene sonra biz bu krizi yine yaşayacaktık. Bu kriz Trump’ın attığı tweetlerden kaynaklanmıyor. Bu kriz, 16 yıllık AKP’nin kötü yönetiminden kaynaklanıyor. Biz bunu biliyoruz, görevimiz topluma anlatmak. Bu krizin faturasının AKP hükümetine çıkarılmasını siyasi anlamda sağlamak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim