Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100 yılı nedeniyle Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi tarafından hazırlanan projeyle yola çıkan Cumhuriyet Tırı Bolu’ya geldi.

Haber: Aslı Akış

Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 100.Yılında, ADD tarafından hazırlanan ve o coşkuyu yeniden yaşatacak olan Cumhuriyet Tır’ı anlamlı bir günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’yu ziyaret edişinin 85’inci yıldönümünde Bolu’da. Demokrasi Meydanında Toplu Taşıma Merkezinde yer alan ve İçinde Atatürk, Cumhuriyet ve devrimlerle ilgili sergilerin, Türkiye’de ve dünyada basılmış Atatürk’le ilgili yayınlardan oluşan basılı malzemenin ve panoların yer aldığı tıra vatandaşların yoğun ilgi gösterdi.

“İYİ Kİ ATATÜRK’ÜMÜZ VAR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Bolu Şubesi Başkanı Raşit Aydın; “Atatürk’ün Bolu’ya gelişi Bolulular için çok önemli bir olaydır. 85 yıl önce Bolu’ya geldiğinde burada bir akşam kalmıştır ve Bolu halkıda çok mutlu olmuştur. Bu günde Atatürk’ün Bolu’ya gelişine Cumhuriyet Tır’ının denk gelmiş olması ve birlikte onun gelişini kutlamış olmamız bizi çok memnun edicidir. O bakımdan bende Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı olarak Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 85. yılındaki mesajlarını sürdürmek istiyorum. İyi ki Atatürk’ümüz var” şeklinde konuştu.

“ATATÜRK’ÜN AYAK BASTIĞI HER YERDE OLACAĞIZ”

Atatürkçü Düşünce Derneği GYK Üyesi Semih Özkök; TIR'ın Türkiye’nin dört bir yanına gideceğini söyledi. Özkök;  “711 noktayı dolaşacak tırımız, şu anda 92’inci noktada tırımız. 18 Mayıs 2020’ye kadar yani Milli Mücadelenin başlangıcının 100. Yılı anısına 365 gün faal olacak. 3 tane tırımız var. Her turda 6 tane masa var. O altı sergi masasında koleksiyonerlerden ve müzelerden ödünç alınan Atatürk ile ilgili anı eserler yer alıyor.  Benim buradan çağrım bizi izleyen yurttaşlarımız başka yerlerde yörelerde bu tırlardan birine denk gelirlerse girmemezlik etmesinler. Çünkü her tırdaki altı masa yani toplamda 18 masanın her birinde ayrı değerleri eşyalar var. Burada gördüklerinden farklı şeyler göreceklerdir. Milli mücadelenin yüzüncü yılında Atatürk’ün ayak bastığı her yerde olacağız.” diye konuştu.

“AMACIMIZ GENÇLERİN VE ÇOCUKLARIN BU TIR'I GEZEBİLMELERİNİ SAĞLAMAK”     

Semih Özkök sergi tırının Bolu’dan sonra Akdeniz'de ki illeri de gezeceklerini belirterek; “Atatürkçü düşünce derneği genel başkanımız Hüseyin Emre Altınışık’ın selamlarını getirdik. Cumhuriyet Tırı yarın akşama kadar burada. Yarın akşamda Selamlar’a hareket edecek oradan da Erzincan’a devam edecek. Tır’ın biri Trakya, diğeri Akdeniz bölgesinde. Görevleri burada sonlandığında tırların tamamı Akdeniz bölgesine akacaklar.  Daha sonra okulların açık olduğu dönemde de öğrencilerin içini gezmesi için bir tur daha yapılacak. Tırımızda Cumhuriyete hayat veren 40 tane kadınımızın resmi var. Bizim amacımız gençlerin ve çocukların bu tırı gezebilmelerini sağlamak. Stantlarımızda yapılan satışlardan elde edilen her kuruş yoksul, başarılı, Cumhuriyetçi, Atatürkçü üniversite öğrencilerine gidiyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim