D-100 Karayolunun kentin dışına çıkartılması ve yolun trafiğe kapatılması için çalışmalar başladı. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yüklenici firmanın işe başladığını ve yaklaşık üç yıl sonra yolun tamamlanacağını söyledi.

Çalışmalar başladıktan sonra D-100 Karayolunun tamamen trafiğe kapanacağını söyleyen Başkan Yılmaz, “Hiç kimse inanmamıştı, D-100’ün o tarafa geçebileceğine kimsenin inancı yoktu. Şuan üstlenici işe başladı ve devam ediyor.” diye konuştu. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Şehrin ortasında 9,5 kilometre uzunluğunda 80 metre genişliğinde yeşil bir koridor oluşturacak proje ile ilgili çalışmaların başladığını söyleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’nun gelecekte tabiatla iç içe olmuş bir şehir haline geleceğini ifade etti. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Allah nasip ederse sanırım 3 yıl sonra, mevcut D-100 yolu da tamamen trafiğe kapanacak, şehir içi trafiği de olmayacak. Bunlar artık uzak değil. Biz, bundan 4 sene önce Paşaköy’ün batı girişinden D-100’ü başlatmıştık, dolgusunu yapmaya başlamıştık. Hiç kimse inanmamıştı, D-100’ün o tarafa geçebileceğine kimsenin inancı yoktu. Şuan üstlenici işe başladı ve devam ediyor. Sizler sayesinde ve sizlerle beraber Bolu’nun ne kadar geliştiğini, geleceğe doğru umutla yürüdüğünü hep beraber görüyoruz ve çalışıyoruz. Allah nasip ederse Bolu gelecekte şöyle olacak; su ile iç içe olmuş, yeşil alanlarıyla devasa ve ormanla buluşmuş bir kent. Hayalimizdeki Bolu adım adım şekilleniyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim