Kültür ve Turizm Bakanlığının talebi Bakanlar Kurulu kararıyla "Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" ilan edilmesi kararının durdurulması için Mimarlar Odası Ankara Şubesince açılan davaya Danıştay ret kararı verdi. AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay; " Bundan sonra Bolu turizmi hak ettiği desteği alacaktır" dedi.

Danıştay'a kararın iptali için davanın Bolu Halkı lehine sonuçlandığını belirten AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay; “Ülkede olan her güzel şeyin önüne bir grubun sürekli engel olarak çıktığını ve bunun son örneğini de Bolu turizmini geliştirmek için alınan "Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" ilanı kararında yaşandığını söyledi.

Doğanay konuya ilişkin yaptığı açıklamada; "Hatırlanacağı üzere Köroğlu dağlarının eteklerinde bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi ile Karacasu Termal Turizm Merkezi arasında kalan yaklaşık 51 bin 450 hektarlık alan, 22 Ağustos 2015 tarihinde, Bakanlar Kurulu kararı ile  'Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi' ilan edilmişti. Bu alan; Bolu Merkez, Dörtdivan, Kıbrıscık ve Seben ilçeleri sınırları içinde kalan ve Abant’ın 7 katı büyüklüğünde olan Seben Taşlıyayla Gölü ile Aladağ Göleti ve kamp alanlarını da kapsıyordu. Alınan kararla da bu alanda yapılacak doğa ve turizm yatırımları teşvik kapsamında olacak, turizm yatırımcısının önü açılacaktı. Fakat; İstanbul'a yapılan 3. köprüye, Avrasya Tüneline, 3. havalimanına hayır diye ortalığı ayağa kaldıranlar, Bolu'da da ortaya çıktılar. Bolu turizmi adına böylesine hayati bir adımı engellemek için Bakanlar Kurulu kararının iptali için Danıştay'a dava açtılar.

Mimarlar Odası Ankara Şubesince açılan davaya Danıştay'ın Bolu turizmi adına müjdeli bir karar verdiğini söyleyen AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Danıştay yaptığı inceleme sonrası Mimarlar Odası Ankara Şubesince açılan iptal davasını ret etmiştir. Bolu'da yıllardır şikayet edilen turizm teşviklerinden yararlanılmadığı yönündeki söylemler de artık bu kararla son bulmuştur. Bundan sonra Bolu turizmi şaha kalkacaktır. Bolu'muza hayırlı olsun. Başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Hükümetimize Bolu'muz için böylesine önemli konuda verdikleri destek için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim