Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un katılımında gerçekleştirilen DP il kongresinde, Mehmet Demirtaş başkan seçildi.

Haber: Oğuzhan Eke – Yasin Celal Torun

Türkiye’nin en eski siyasi teşkilatlarından olan DP, Bolu İl Kongresini yaptı. DP Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un katılımında, Köroğlu Kongre Merkezi’nde düzenlenen birleşime, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Bolu İl Başkanlıklarının çelenk gönderdiği görüldü.

Programda kısa bir değerlendirme yapan DP Bolu İl Başkanı Mehmet Demirtaş, “Bugün il kongremiz var, Bolu’muza, ülkemize hayırlı olmasını istiyorum. Biz Demokrat Parti olarak çok iddialı bir partiyiz, 1946’dan beri siyasetin içerisindeyiz. Dün vardık. Bugün de varız, yarın da var olacağız. Çok güçlü teşkilatlarımız var, inanıyoruz davamıza, davamızın peşinde koşacağız. Her ne kadar şu an meclis dışında olmamıza rağmen, her zaman iktidarda olduk. Dün de iktidardaydık. Gelecek zaman da en kısa sürede birinci parti olma hedefimiz var.  Siyaset, iddia işi. Biz bugün sahadayız ama seçim zamanı daha daha bunu halkımız hissedecek. Bolulular daha çok hissedecek. Türkiye çapında çok büyük teşkilatlanmamız var. Bizim hedefimiz birinci parti olmak. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

“MUHTEŞEM BİR TOPLULUK, GÜZEL BİR KATILIM”

Kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunan Milletvekili Enginyurt ise, “Bolu kongremiz hayırlı olsun. Muhteşem bir topluluk, güzel bir katılım. Demokratlar şahlanıyor. Kıratın süvarisi Gültekin Uysal’ın genel başkanlığında Demokrat Parti 75 yıl boyunca yaptıklarını yeniden yapmak, Türkiye’yi demokratikleştirmek, özgürlükleri ve hukuku temin etmek üzere kır at yola çıkmıştır” diye konuştu.

“İKTİDARIN ORTAĞI OLACAĞINI İSPAT EDİYOR”

İktidar ortaklığı mesajı da veren Enginyurt, “Bugün bu salondaki coşku, heyecan ve katılım da çok kısa bir sürede, demokratların iktidarın ortağı olacağını ispat ediyor. Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var, Türkiye’nin adalete ve hukuka ihtiyacı var. Türkiye her geçen gün kötü yönetim sebebiyle, her sabah kalktığımızda insanımızın fakirleşerek uyandığı bir ülkeye dönüştü. Türkiye artık yönetilemiyor. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bakanları dahi birbiriyle çelişiyor.  Milletvekilleri, saçma sapan ifadelerle milletle dalga geçiyor” şeklinde konuştu.

Kongrede Mehmet Demirtaş, yeniden il başkanı olarak seçildi.

Editör: TE Bilisim