Demokrat Parti Bolu İl Teşkilatı bir kaynaşma yemeği düzenledi. Yemeğe, DP Genel İdare Kurulu Üyeleri ve CHP Bolu İl Teşkilatı da katıldı.

 Haber: Ömer Çetinaslan

 Demokrat Parti Bolu İl Teşkilatı, ilimizde faaliyet gösteren bir restoranda bir araya geldi. Düzenlenen kaynaşma yemeğine, CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, İl Başkanı Kazım Karsu, Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP Bolu İl Teşkilatı, Demokrat Parti Teşkilat İşleri Başkanı Ertan Küçükay, DP Genel İdare Kurulu Üyesi Cahit Karakuş, DP Bolu İl Başkanı Murat Ermiş, Mudurnu İlçe Başkanı Hayrettin Ulu, Gökçesu Belediye Başkan Adayı Vahit Aydın, Taşkesti Belediye Başkan Adayı Saim Çevik ve Demokrat Partililer katıldı.

Yemek öncesinde bir konuşma yapan CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, belediye başkanlığı görevini yalnızca Bolu’ya hizmet etmek için istediğini ifade etti. Proje Tanıtım Toplantısı’nı da ilk defa burada duyuran Tanju Özcan’ın konuşması şu şekilde:

“GELMİŞ GEÇMİŞ EN TARAFSIZ BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”

Allah nasip ederse, 31 Mart’tan sonra hep birlikte Bolu’ya hizmet edeceğiz. Şunu bilmenizi istiyorum, bu görev bize nasip olursa, Bolu’nun gelmiş geçmiş en tarafsız belediye başkanı olacağım. Benim için, Bolu’da yaşayan tüm vatandaşlarımız eşit olacak. Bolu’da su parası, emlak vergisi ödeyen herkes benim için eşittir. Kimseyi CHP’li, MHP’li, Demokrat Partili olarak görmüyorum, bu tavrım seçimden sonra da devam edecek.

 PROJE TANITIM TOPLANTISI 15 ŞUBAT CUMA

İlk defa buradan duyurmuş olacağım; Belediye başkanlığı ile ilgili projelerimizin tamamını 15 Şubat Cuma akşamı saat 18.30’dan itibaren Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek olan bir toplantı ile kamuoyuna duyuracağız. Bolu’nun trafik problemi, ulaşım problemi, altyapısı ile ilgili, nasıl turizm kenti olacağı ile ilgili bütün düşüncelerimizi, projelerimizi ve vaatlerimizi kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşmak istiyoruz.

“KUBBEDE HOŞ BİR SEDA BIRAKMAK İSTİYORUM”

Ben bu topraklarda doğdum, bu topraklarda büyüdüm, bu topraklara hizmet etmeye çalıştım. Nasip olursa, zamanı geldiğinde mezarım da bu topraklarda olacak. Benim bu işte kişisel bir menfaatim yok. Sadece kubbede hoş bir seda bırakmak istiyorum. Biz öldükten sonra, insanların, ‘Allah razı olsun, Tanju Özcan diye biri geldi, memleketimize şu hizmetlerde bulundu, Allah gani gani rahmet eylesin’ denmesinden başka bir amacımız yok. Sizlerden destek ve hayır duası bekliyorum.

 “CUMHURİYET VE DEMOKRASİ ŞEKİLDEN İBARET”

Tanju Özcan’ın ardından konuşan DP Bolu İl Başkanı Murat Ermiş, ülkenin siyasi bir çıkmaza doğru gittiğini ifade ederek, “Memleketimizin hali vahim. Her geçen gün derinleşen bir siyasi krizin içindeyiz. Ülke adeta bir siyasi bir çıkmaza doğru ilerlemektedir. Şekilden ibaret bir cumhuriyet ve demokrasi görüntüsü altında, gittikçe sertleşen tek adam rejimine doğru gidilmektedir. Farklı olan her düşünce ve teşebbüs, vatana ihanet olarak değerlendirilmektedir. Tek adam rejimlerinin ‘ya sev, ya terk et’ anlayışı, tekrar hortlatılmaya çalışılmaktadır. ‘Mesele vatansa, gerisi teferruattır’ anlayışı ise hukukun üstünlüğü ve hür düşünceyi boğan her türlü iktidar alternatifini daha doğmadan imha eden bir alete dönüştürülmektedir” ifadelerini kullandı.

Yemeğin ardından DP Mudurnu İlçe Başkanı Hayrettin Ulu tarafından yemek duası yapıldı.

Duanın ardından konuşan Ulu, Demokrat Parti’nin başarılı dönemlerine vurgu yaparak “millet, kır atı özledi” dedi.

 “BU PARTİ BUGÜN, BU SALONLARA SIĞMAMALIYDI”

Ulu, “24 yıldır kır atın süvariliğini yapmaktayım. Partimizin Bolu’da, 3 tane milletvekili çıkardığı dönemleri hatırlıyorsunuz. Bugün ki geldiğimiz noktayı hep beraber görüyoruz. Değerli demokratlar, bu parti bugün, bu salonlara sığmamalıydı. Biz, dar salonlarda toplantı yapmaya alışkın değiliz. Yerel basında ya da ulusal basında, her nedense partimizin ismi anılmıyor. Teşkilatlarımızda bir gevşeme var, gevşemeyelim arkadaşlar. Millet, kır atı özledi. Nerede bizim gençlerimiz? Çoğunluk 50-60 yaşın üzerinde. Şuanda içimizde, Adalet Partisi’ni temsil eden büyüğümüz, Ziya Yalçın Bey var, 90’lı yaşlarda. Particilik de böyle olur, demokratlık da böyle olur” diye konuştu.

“73 YIL BOYUNCA MÜCADELEMİZ HEP AYNIDIR”

Programda son olarak konuşan Demokrat Parti Teşkilat İşleri Başkanı Ertan Küçükay, Demokrat Parti’nin yeniden başarıya ulaşacağını vurgulayarak, “Saçları ak ama yürekleri genç delikanlılar, bir büyük misyonun, 73 yıllık büyük bir davanın bugün ki yürütücüleriyiz. Öyle bir dava ki, 73 yılda demokrasi, hak, hukuk ve kalkınma mücadelesi vermiş. Demokrat Parti demek, Türk milleti demektir.

Diyorlar ki, ‘Demokrat Parti şöyleydi, böyleydi’ Bu 73 yıl boyunca mücadelemiz hep aynıdır. Evet, bir takım hatalar yaptık. Ancak bayrak eskir mi? Atatürk eskir mi? Demokrasi eskir mi? Eskimedi. Hep beraber, yeniden Genel Başkanımız, Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal’ın liderliğinde kır atı koşturuyoruz. Hedefe hep birlikte ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim