Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek DENEYAP Teknoloji Atölyelerinin Eğitim Dönemi Açılış Programı düzenlendi.

Haber Merkezi

17 Temmuz Kapalı Spor Salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış programına; Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, İl Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, veliler ve öğrenciler katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler’in DENEYAP Teknoloji Atölyeleri ile ilgili bilgilendirme sunumlarının ardından TEKNOFEST Roket Takımı Üyesi gençler milli ve yerli teknolojiler üretme yolunda geçtikleri aşamalardan ve çalışmalardan bahsetti.

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ İLİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR KAZANIM”

DENEYAP Teknoloji Atölyelerinin Bolu ve Türkiye  için çok büyük bir kazanım olduğunu belirten Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın konuşması ise şu şekilde:

“Bugün gerçekten Bolumuz için anlamlı bir günde bir arada bulunuyoruz. Bildiğiniz üzere bizim tarihimiz Selçuklu’dan itibaren Osmanlı Dönemi ile birlikte hep başarılarla dolu. Bu başarıların altında da hep yenilikler ve bilimsel anlamda yapılan çalışmalar, icatlar bulunmaktadır. Osmanlının gücü de buradan gelmektedir.”

“BİZİM GEÇMİŞTEN GELEN ÇOK ÖNEMLİ BİRİKİMLERİMİZ VAR”

“Biliyorsunuz Göynük İlçemizde Akşemsettin Hazretleri var. İlk mikrobu bulan kişi aslında ve bu topraklarda daha nice önemli bilim adamları bulunmuşlar, bilimsel çalışmalara imza atmışlardır. Tarihimizdeki başarılarımız ortada. Biz özellikle son yıllarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekten teknolojide yeni hamlelerle beraber teknoloji üssü olmaya doğru hızla ilerlemeye devam ediyoruz.”

“BOLULU GENÇLERİMİZ, ÇOCUKLARIMIZ İSİMLERİNDEN BAHSETTİRECEKLERDİR”

“Bolu’da da DENEYAP atölyesiyle beraber Bolulu gençlerimiz, çocuklarımız isimlerinden bahsettireceklerdir. Gençlerimize bir imkan, fırsat verilmesi gerekiyordu, bizden neden teknolojik anlamda çok iyi kişiler çıkmıyor şeklinde serzenişler duyuyorduk. Selçuk Bayraktar ile beraber, bu isim son derece önemli. Ülkemiz dünyada söz sahibi olmaya başladı ve bulunduğu bölgede sessiz bir ülke değil, satrancın taşları gibi oyunda hareket eden bir ülke haline geldi. Bunu bulunduğumuz coğrafyamızda, etrafımızda görüyoruz. Libya’da görüyoruz, Karabağ’da görüyoruz, Suriye’de Irak’ta görüyoruz. Gerçekten bizim ülkemiz güçlü olmasaydı, bu çalışmalar yapılmasaydı bizim bu faaliyetleri yapmamız mümkün değildi.”

“BİZİM ÜLKEMİZ ÇOK ÖNEMLİ STRATEJİK BİR KONUMA SAHİP”

“Bizim ülkemiz dünyada çok önemli stratejik bir konuma sahip. Mücadelenin olduğu bir bölge burası. Çevremize bir baktığımızda devletlerin bu bölgeyle ilgili olarak hep planları olmuştur. Etrafımızda Suriye’yi Irak’ı perişan ettiler. Bakıyoruz diğer tarafta Müslüman coğrafyasında bir sürü karışıklıklar çıkardılar. Bunların amacı nedir? Sözde demokrasi, insan hakları o bölgeye huzur getirmek. Hangi bölgeye huzur getirdiler? bir düşünelim. İnsanlar olduğundan hep geriye gittiler bunların amaçları bu. Onun için bizim ülkemizin bu bölgede güçlü durması bu teknolojiyle ancak olabilir.”

“GENÇLERİMİZ ÖNEMLİ, ZORLU SINAVLARDAN GEÇEREK SEÇİLDİLER”

“Gerçekten yapmış olduğumuz İHA’lar SİHA’larla ve diğer teknolojik araçlarımızla ülkemiz adından söz ettiriyor ve güçlü olarak ilerlemeye devam ediyoruz. Bunlar basit çalışmalar değil. Bunların farkına halkımız da varmış durumda. Buradaki 151 gencimiz gerçekten önemli ve zorlu sınavlardan geçerek ve seçilerek geldiler. Her biri nitelikli, zeki, çalışkan, başarılı gençler.”

“GENÇLERİMİZDEN ÇOK UMUTLUYUZ”

“İnşallah onlardan bizler çok umutluyuz. İleride bu gençlerimizin içerisinden ülkemiz için çok değerli bilim insanları çıkacaktır. Şimdiden kendilerini tebrik ediyorum başarılar diliyorum. Bizler de Valilik olarak gençlerimize elimizden gelen desteği sunacağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda ülkemiz gençlerle birlikte emin adımlarla güçlü bir şekilde dünyada ilerlemeye devam edecektir. Ülkemizin önümüzdeki yüzyılda dünyanın en güçlü 10 ülkesi arasında yer alacağına yürekten inanıyorum.”

“MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ YOLCULUKLARINDA BAŞARILAR DİLİYORUM”

“Bu vesileyle programı gerçekleştiren başta Gençlik ve Spor İl Müdürümü ve personelini tebrik ediyorum. DENEYAP Teknoloji atölyelerinin ve yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını temenni ediyor, gençlerimize de Milli Teknoloji Hamlesi yolculuklarında başarılar diliyorum.”

Bolu Valisi Erkan Kılıç ve beraberindeki heyetin birlikte açılış pastasını kesmesinin ardından DENEYAP Teknoloji Atölyesini ziyaret ederek eğitmenlerden ve öğrencilerden yürütülen teknolojik çalışmalarla ilgili bilgiler aldılar.

 

Editör: TE Bilisim