Bolu AFAD, yeniden deprem olacağı yönünde yapılan paylaşımlara inanılmamasını gerektiğini ifade ederken, Emniyet Genel Müdürlüğü yanıltıcı paylaşım yapanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını açıkladı.

Ebru Buket Dönmez

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen depremin ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlarla, kamuoyunda yeni bir deprem olacağı algısı oluşturuldu. Söz konusu olayla ilgili Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerine de “Deprem olacak, yurtlarda durmayın” şeklinde mesajlar gittiği ileri sürüldü.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Bolu AFAD da yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalar yaparak, “Deprem olacak” paylaşımlarına itibar edilmemesini talep etti. AFAD, üniversite öğrencilerine yönelik, "Değerli Bolu Abant İzzet Baysal öğrencileri;  Düzce ili Gölyaka ilçesi merkezli yaşanan deprem sonrası bazı provokatif paylaşımlarda bulunan ve siz kıymetli öğrencilerimizi korku, panik ve endişeye yönlendirmeye çalışan kişi veya kişilere lütfen itibar etmeyiniz. Konu ile ilgili emniyet il müdürlüğümüz bizzat ilgilenmektedir. Bolu Valiliği, AFAD ve ilgili kurum ve kuruluşların açıklamaları dışında hiçbir söyleme lütfen inanmayınız” uyarısında bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü ise paylaşımlara ilişkin yasal işlem başlatılacağını açıklayarak, “Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan yeni bir deprem beklendiği yönündeki dezenformasyon içerikli provokatif paylaşımlara itibar etmeyiniz. Bu ve benzeri paylaşım yapan hesap yöneticileri hakkında yasal işlem başlatılmıştır” dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim