Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün verilerine göre Düzce merkezli 6.0 şiddetinde deprem meydana geldi. Yaşanan deprem Bolu’da da hissedilirken vatandaşlar panik ve korku yaşayarak kendini sokaklara attı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün verilerine göre saat 04.08 sıralarında Düzce’nin Gölyaka ilçesi merkezli 6.0 şiddetinde deprem meydana geldi.

Yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem korkuttu. Komşu ilimiz Düzce’de meydana gelen depremi Bolu’daki vatandaşlarda da hissetti. Korku ve panik yaşayan insanlar kendileri sokaklara attı. Öğrenci yurtları boşaltıldı.

112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır”

Bolu’da da oldukça şiddetli hissedilen depremin ardından Bolu Valiliği, Bolulu vatandaşları bilgilendirerek; “Düzce İli Gölyaka İlçesi’nde meydana gelen ve ilimizde de hissedilen 5.9 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Bolu’da çok şükür herhangi bir göçük vakası yoktur”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Depremin korkunç yüzünü maalesef en iyi bilenlerdeniz. Biraz önce de Düzce Merkezli 6.0 şiddetinde çok büyük bir sarsıntıyla uyandık. İnşAllah memleketimin hiçbir yerinden yaralanma ve can kaybı haberi almayız. İtfaiye ekiplerimizden aldığımız ilk bilgilere göre Bolu’da çok şükür herhangi bir göçük vakası yoktur. Bir kez daha geçmiş olsun” dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim