Yıkılan binalar, çaresiz kalan insanlar, yaşanılan korku, yitirilen canlar, göçük altında kalanlar, bir evladın haykırışı, çadır kentte süren yaşamlar…

Depremde çekilen çarpıcı fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezenler duygu dolu anlar yaşadı.

Binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce binanın yerle bir olduğu 12 Kasım 1999 depreminin 23. Yıl dönümünde Bolu Kent Konseyi halkı bilinçlendirmek ve depremi unutturmamak için “Deprem” konulu fotoğraf sergisi açtı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, 12 Kasım Depremi Anma günü etkinlikleri kapsamında Bolu Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Deprem” konulu fotoğraf sergisi ile stantlarda yer alan ürünleri inceleyerek görevlilerden bilgiler aldı.

Haber: Aslı Akış-Burhan Yeşiltaş

12 Kasım 1999 tarihinde merkez üssü Kaynaşlı olan ve İlimizde 48 kişinin öldüğü, 354 kişinin yaralandığı ve çok sayıda binanın hasar aldığı depremin 23. yılı nedeni ile anma etkinlikleri düzenlendi.

Anma günü etkinlikleri kapsamında AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), İtfaiye, İHH arama kurtarma, UMKE, Bolu Psikososyal Destek Çalışma Gurubu ve Köroğlu Dağcılık Doğa Sporları İhtisas Kulübü tarafından stantlar açıldı.

STANTLAR GEZİLDİ

Açılan stantları gezen Bolu Valisi Erkan Kılıç, AFAD Bolu İl Müdürü Cengiz Çavuş ile stantlarda yer alan ürünleri inceleyerek görevlilerden bilgiler aldılar.

DEPREM FOTOĞRAFLARI İNCELENDİ

12 Kasım Depremi Anma günü dolayısıyla hazırlanan ve 1999 depremi sonrası çekilen fotoğrafların yer aldığı fotoğraf sergisini gezen Bolu Valisi Erkan Kılıç beraberinde Afad İl Müdürü Cengiz Çavuş ile sergilenen fotoğrafları inceleyerek fotoğraflar hakkında bilgiler aldılar.

Editör: TE Bilisim