Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurettin Akçakale’nin yaptığı açıklamada; özellikle Gerede Deri Organize Sanayi Bölgesine taşınma süreci başlayan Gerede Tabakhanelerden ayrıca İstanbul’daki ve Türkiye’nin değişik illerindeki tabakhaneler ve Deri Kimya firmalarından çok miktarda Deri Teknikeri talebi geldiğini söyledi.

Akçakale; Türkiye’de deri sektöründe bilgiyi kullanabilen nitelikli teknik eleman eksiği sebebiyle deri sektöründe çalışmak isteyen Deri Teknolojisi Programı mezunlarının iş bulamama gibi bir probleminin olmadığı da vurguladı. Ayrıca İsteyen öğrencilerin okul döneminde dahi boş zamanlarında sektörde çalışma imkânları bulunmaktadır. Türk Deri Vakfı’nın da Deri Teknolojisi Programı mezunu öğrencilere burs, staj yeri ve iş bulma konusunda destekler sağlandığını ifade etti.

Türkiye'de Deri Teknolojisi alanında ön lisans eğitimi veren üç programdan birisi Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Deri Teknolojisi programıdır.

Deri Teknolojisi Programının amacı deri endüstrisinin gereksinim duyduğu günümüz modern teknolojilerini kullanabilecek, sektörün sorunlarını teknik anlamda çözebilecek nitelikte deri teknikerleri yetiştirmektir.

Yılda binlerce mezun veren bölümlerle karşılaştırıldığında, Deri Teknolojisi Programı ve Ayakkabı Tasarımı Programlarından mezun olanların çok büyük bir avantaja sahiptirler.  Sektörde makinalar, kimyasallar ve teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin bunları kullanacak nitelikli işgücüne daima ihtiyaç bulunmaktadır. Özellikle iyi yetişmiş ve hevesli teknikerlere sektörün kapısı daima açıktır. Sektördeki mevcut yöneticilerin, ustabaşıların çoğu da Deri Teknolojisi programından mezun kişilerdir.

Gerede Meslek Yüksekokulu Deri Teknolojisi ve Ayakkabı Tasarımı Programlarının laboratuvar ve atölyelerinin her türlü ayakkabıyı üretmeye ve ham deriyi mamul deriye dönüştürecek düzeyde ekipmanlara sahiptir. Meslek Yüksekokulundaki bu programlarda özellikle mesleki derslerin yarısından fazlası uygulamalı, özellikle mesleki derslerin çok büyük kısmı uygulamalı olarak verilmektedir.

Ayrıntılı bilgi isteyenler Gerede Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek veya 0 374 311 32 28 numarasını arayarak Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurettin Akçakale ve Öğretim Görevlileri Kemal Kılınç ve Recep Soluk’tan bilgi alabilirler.

Editör: TE Bilisim