Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı kinci yarının ilk maçında konuk ettiği İzmir Büyükşehir Belediye takımını 23 sayılık fark ile 84 – 61 yenerek yarıya iyi bir giriş yaptı. Karşılaşmada tüm oyuncularına süre veren Antrenör Murat Yolcu, tüm oyuncularımın skora katkı sağlamasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Karşılaşmada Burak Can Dilmaç 18 sayı ile takımının ve sahanın en skoreli olurken Oğulcan Metahan Deniz ise 12 sayı 12 ribaunt ile Double Double yapan isim oldu.

Türkiye Basketbol 2. Ligi B gurubunda mücadele eden Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı ikinci devreyi galibiyet ile açtı. Ligde son sırada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye takımını konuk eden Boluspor sahadan 23 sayılık fark ile 84 – 61 galip ayrıldı. Takımda sakatlığı bulunan Ayberk Güleryüz dışında bütün oyuncularına süre veren ve her oyuncusundan skora katkı alan Antrenör Murat Yolcu, “tüm oyuncularıma oyuna verdikleri katkı için teşekkür ederim. Bu galibiyet ile lig bitmiyor daha çok çalışıp eksikliklerimizi kapatmalıyız.” İfadelerine yer verdi. Karşılaşmaya ilk beş içerisinde başlayan Oğulcan Metahan Deniz ise 12 sayı 12 ribaunt ile Double Double yapan isim oldu.

Karşılaşmaya Boluspor Burak Can Dilmaç, Arif Erdem Kocamış, Oğulcan Metehan Deniz, Faik Can Nurkan ve Hakan Şanlı beşi ile başlarken İzmir Büyükşehir Belediye ise Orhun Güngören, Cem Bozok, Yiğit Emre Mirza, Ateş Özkaraduman ve Tamer Gürpınar beşi ile başladı. karşılaşmada setlere göre önemli anlar ise şu şekilde yansıdı.

Karşılaşmada ilk sayıyı Boluspor adına faik kaydetti ve Boluspor 3 – 0 önde başladı. ilk dört dakikada karşılaşma adeta şut maçına dönerken Boluspordan Faik, Erhan ve Hakan attıkları üç sayılık isabetli şutlarla farkı kısa sürede açtı ve skoru 15 – 3’e getirdi. Yakaladığı üstünlüğü bırakmayan Bolunun Dev Adamları farkı açtı ve ilk periyodu 25 – 7 önde kapattı. İlk periyotta Faik Can Nurkan’ın attığı 3/3 üç sayı, 2/2 serbest atış ile yaptığı 11 sayı ve 3 asist farkın yükselmesindeki en büyük etken oldu.

İkinci periyota da aynı düzenle başlayan Dev Adamlar kısa sürede farkı açtı ve ilk beş dakikalık bölümde skoru 39 – 14’e getirdi. Bu bölümde oyuna giren ve 1 dk 38 sn de 4 faul yaparak kenara gelen Samet Demirok ise şaşkınlık yarattı. Periyodun ikinci beş dakikasında oyun temposu düşse de aradaki fark kapanmadı ve periyot Boluspor’un 48 – 23 üstünlüğü ile tamamlandı. Bu periyotta ürettiği sayılar ile çift hanelere çıkan bir diğer oyuncu ise Burak Can Dilmaç (11) oldu. Serhat Doğanay ise 6 sayı 9 ribaunt yaptı.

Bitse de gitsek maçına dönen üçüncü setin ilk beş dakikalık bölümünde basketbol ve skor anlamında sahada bir gelişme yokken skor Boluspor adına 55 – 32 önde devam etti. periyodun sonunda ise Boluspor 59 – 41 önde tamamladı.

Dördüncü periyota biraz daha istekli başlayan Dev Adamlar ilk beş dakikalık bölümde ürettikleri 14 sayı ile farkı açarak skoru 73 – 48’e getirdi. Maçın son bölümünde bir değişiklik olmayınca Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı sahadan 84 – 61 galip ayrıldı.

Karşılaşmada Boluspor adına Burak Can Dilmaç 18 sayı 7 ribaunt ile takımının ve sahanın en skoreli olurken, Arif Erhan Kocamış 13 sayı, Gökhan Talu Yağan 10 sayı, Faik Can Nurkan 11 sayı 8 ribaunt ve 6 asist ile oynarken Oğulcan Metahan Deniz ise 12 sayı 12 ribaunt ile Double Double yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye takımında ise Cem Bozok 13 sayı ile takımının en skoreli oldu.

 

Editör: TE Bilisim