Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın talimatıyla Bolu Belediyesi hizmet binasına dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri asıldı. “Kirli dillerin, kirli yüzlerin Kurucu Liderimize saldırılarını şiddetle kınıyoruz” denildi.

Haber: Aslı Akış

Ayasofya Camii’nde gerçekleştirilen programda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan eski imam Mustafa Demirkan’ın, “Ayasofya gibi mabetler, mabet olarak kalması için inşa edildi. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir? Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” sözleri tepkilere yol açtı. Yaşanan olaya birçok isim tepki gösterdi.

“KİRLİ DİLLERİN, YÜZLERİN KURUCU LİDERİMİZE SALDIRILARINI KINIYORUZ”

İmamın Atatürk hakkındaki ifadelerine karşı bir tepki de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan geldi. Başkan Özcan’ın talimatıyla, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dev posteri ile dev Türk bayrağı, belediye binasına asıldı. Konuyla ilgili resmi sosyal medya hesabından bir açıklama da yapan Özcan, “Atatürk’ün İzinde Bolu’nun emrindeyiz. Kirli dillerin, kirli yüzlerin Kurucu Liderimize saldırılarını şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim