Bolu İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde, imzalanan protokol neticesinde dezavantajlı hastaların genel anestezi ya da sedasyon altında diş tedavileri yapılacak.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Yetişkin ya da çocuk farketmeksizin tüm dezavantajlı kişilerin diş tedavisi oldukça önem taşıyor. Diş hekimlerinin önerilerine göre, dezavantajlı vatandaşların ve onlarla ilgilenen kişilerin diş sağlığı ile ilgili özel olarak eğitilmesi gerekiyor. Dezavantajlı hastaların düzenli olarak diş hekimine muayene olması da oluşabilecek ağız ve diş problemlerini en aza indiriyor.

Ancak bazı durumlarda dezavantaj derecesi yüksek hastaların tedavi süreçleri farklı ilerleyebildiğinden, hastalar anestezi ile tedavi ediliyor. Anestezi ile diş tedavisi dezavantajlı hastalar için sık tercih edilen bir yöntem.  Ameliyathanede genel anestezi ya da sedasyon yöntemi ile diş hekimleri tek seferde tedaviyi bitirebilmekte. Tedavi sürecinin bitmesi ile dezavantajlı hastaların da ağız ve diş problemleri çözüme kavuşuyor.

“İLİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gelişmeye dair sosyal medyadan paylaşım yapılarak, “Bolu Valiliği İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Bolu İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde; Bolu İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde daha önce tedavisi mümkün olmayan, engelli hastalarımızın genel anestezi ya da sedasyon altında diş tedavileri yapılmaya başlandı. Bu uygulamaların gerçekleştirilmesinde emeği geçen hastanelerimiz yönetimine, fedakar hekimlerimize, sağlık personelimize ve ekip üyelerine teşekkür eder, bu hizmetin ilimize hayırlı olmasını dileriz” sözlerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim