Bolu’da bir bankamatiğe yerleştiren kart kopyalama aparatını fark eden Bolulu esnaf, yüzlerce kişiyi dolandırılmaktan kurtardı.

Bir personeline para vermek için Beşkavaklar Mahallesinde D- 100 yolu kenarı bulunan Adese Market’in önünde bulunan bankamatiğe giden Osman Kalay, bankamatiğe kartını takarken kartın giriş bölgesinden şüphelendi. Osman Kalay kart giriş bölgesinin biraz öne doğru çıkık olduğunu fark etti. Diğer bankamatiklere baktığında böyle bir durumun olmadığını gördü. Bu sırada kart giriş bölümünü eliyle kontrol edince eline bir aparat geldi. Osman Kalay aparatı incelediğinde içinde pillerin olduğunu gördü.

Hemen bankanın genel merkezini arayan Osman Kalay’a banka yetkilileri elindeki cihazın bir kart kopyalama cihazı olabileceği, bankayı kullanan vatandaşların kartlarını kopyalayarak soygun yapılabileceğini ve hemen polise haber vermesini istediler. Bunun üzerine Osman Kalay hemen polisi arayarak durumu bildirdi. Olay yerine gelen polisler bankamatikte ki kart kopyalama cihazına büyük bir vurguna sebep olmadan el koydular.

Yaşadıklarını anlatan Osman Kalay, “Bir personelime para verecektim. Bankamatiğe para çekmeye geldim. Kart giriş yeri beni biraz şüphelendirdi. Diğer bankamatiklere baktım onlardan farklıydı. Elimle oynarken burada ki aparat elime geldi. Hemen bankanın genel merkezini aradım. Onlarda polise haber vermemi istediler. Sonra polise haber verdim ve geldiler. Bu aparat bankamatiği kullanan kişilerin kartlarını kopyalıyormuş. Büyük bir şans eseri cihazı bulduk. Onlarca vatandaşımız bu yolla dolandırılacaktı” dedi.

 

Editör: TE Bilisim