Hani ebeyken onca araba, bina, kum yığını, çer, çöp, arasında onu görüp de “gördüm seniiii!!! sobeee” dersiniz de o gördüğünüz duymamazlıktan gelir de çıkmaz ya dışarı adam gibi, sizi yok sayar ya, “dur lan biraz daha durayım belki vazgeçer” der ya.. İşte budur karşılıksız aşk…

Ve şu şarkıyla açıklamaya başlanabilir;

“gizli aşk bu söyleyemem derdimi hiç kimseye…”

Hissettiğinin aşk olup olmadığını bile sorgulatan, şey belki de sadece boşluktandır dedirten, bitirebilme şerefine erdiysen iki şarkıyı diline dolandırandır. Birisi “ sen sandığım şey belki benim yüreğimdi, iyi ki dönmüşüm yolun başından…” diğeri “yanlış zamanlarda yanlış bir sevdayla düşmüşsem yollara günahı boynuma sen beni hak etmedin ben seni çok sevdim yanlış zaten burada…” gerçi ikinci şarkı daha çok içinizdeki o yoğun sevgi, yerini öfkeye bırakırken söylenmektedir. Evet nedense o çok yoğun duygunuz aşk, kendine karşılık olarak öfkeyi, nefreti bırakıverir. Belki de bu kendinizi olmayacak olduğuna inandırmanıza karşın bir tepkidir.

Ne güzel olacaktır oysaki bulsanız içinizdeki filizi yeşertecek sevgiyi, aşkı. Siz ektiniz tohumu zaten, hafif suladınız da ama çiçeklenmiyor işte karşınızdaki de eşlik etmeyince.

Ama bir şekilde dallandıysa yüreğinizde köklerini saldıysa içinize işte zordur kabullenişi olmayacağını. budamak kolay mıdır bir yürekten sevgiyi?! Ona söylenen ne çok şarkı vardır aslında. Ne çok cümlenin altı çizilmiştir okunan kitaplarda… Hep satır başlarınız vardır, son noktayı koymakta elinizin bi türlü varmadığı. Hayır ya, ya belki o da beni sever ya, ya belki… Hem neden olmasın… Aynaya bakılır. Hesaplaşılır iç dünya ile.

Kimseye etmem şikayet, ağlarım ben halime…” her söz artık sizin sözlüğünüzde başka anlamlarda karşılık bulmaktadır.

Karşılıksız aşk, kavram olarak hatadır aslında. Aşk, iki kişilik değildir. “Aşık oldum “ derken karşıdakinin aşık olup olmaması umurunuzda değildir. Bu açıdan karşılıksız aşk tabiri kullanılabilir. Karşılıksız olmalıdır aşk çünkü.

Aşk, insanın içinde kendisinden başka kimseyi ilgilendirmeyen ve anlaşılamayan bir duygu yoğunluğudur. İş o ki aşık olduğunuz kişi de aynı duyguları kendi içinde yaşıyorsa birbirinize aşık sayılmaz aynı anda aynı duyguyu paylaşan sevgililersinizdir artık. Her sevgili aynı anda aşık olmaz birbirine. Bu sevgilileri karşılıksız aşk yaşayan insanlar mı yapar?

Karşılıksız aşk’ın güzelliği çektirdiği ince sızıdır. İradenizi , gücünüzü sınar. Acıyan yerlerinizi nasırlaştırır.