Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Belediyesi’nin Borazanlar Mahallesine yapacağı cami için başlattığı yardım kampanyası hakkında konuşarak Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yüklendi.  Metin; “Hiçbir zaman davul zurna ile cami bağışı toplanmaz. Dilenci gibi de oraya buraya yalvarılmaz. Yapamıyorsa ‘Ben yapamıyorum’ desin biz yaparız” dedi.

Haber: Aslı Akış

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, Borazanlar Mahallesi’ne kazandırılacak cami için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım kampanyasına bağışta bulunarak katkı vermesini talep etmesiyle ilgili kendisine yöneltilen soru üzerine görüşlerini beyan etti. Metin,  yardım toplama noktasındaki girişimleriyle ilgili Başkan Özcan’a “Dilenci” benzetmesinde bulundu.

“BU MİLLET BU CAMİYİ YAPAR”     

Camiye yardım toplamak noktasında Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı sert bir dille eleştiren Bakan Yardımcısı Metin, “Bugün Türkiye’de yapılan bütün camileri millet yapmıştır. Vatandaşımızın hayıtlarıyla yapılmıştır. Vatandaşımız her türlü yerde derneğini kurmuştur yapmıştır. Hiçbir zaman davul zurna ile cami bağışı toplanmaz. Dilenci gibi de oraya buraya yalvarılmaz. Cami inşaatı yapacağını duyurursun, ‘Hayrınız varsa buyurun’ dersin millet bu hayrı yapar. Bugüne kadar yarım kalmış cami gördünüz mü? Bu millet bu camiyi yapar” şeklinde konuştu.

“YAPAMIYORSA BİZ YAPARIZ”

Bakan Yardımcısı Metin, Caminin yapımı konusunda, Belediye Başkanı Özcan’ı kast ederek kendilerinin bu işi bitirebileceklerinin mesajını verdi. Metin;  “Camiler İslam dünyasının mührüdür. Dolayısıyla öncelikle Sayın Başkana, Tanju Bey’e teşekkür ediyorum. Buradaki bir eksikliği, bir sıkıntıyı vatandaş adına bizzat ortaya çıkarak, buraya bir cami yapacağız noktasında bir irade göstermiştir teşekkür ediyorum. Benim gibi herkese düşen de o caminin yapımı konusunda destek olmaktır.  Ama bunu da siyaset malzemesi haline getirip, oraya buraya mektup yazıp dilenci olmak da yanlış olur. O yüzden Sayın Başkan da dilenciliği bıraksın, işine baksın, biz de destek olalım hep beraber yapalım. Bu tip şeyler gereksiz, yani Bolu’ya da yakışmayan şeyler. Gündem olmaması gereken şeyler. Bugün Bolu’da yüzlerce cami, yapıldı, yapılıyor. Dolayısıyla ben daha önceki projelerinde de söyledim. Yapıyorsa yapsın, yapamıyorsa ‘Ben yapamıyorum’ desin biz yaparız” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim