İl Müftülüğünün her ay mutat olarak gerçekleştirdiği personel toplantısı 18 Temmuz’da Müftülük Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelen, görevlileri ilgilendiren talimatlar ve uyulması gereken konular açıklandı.

Salgın hastalıktan korunmanın gerektiği tekrar hatırlatılan toplantıya İl Müftü Vekili Ahmet Halıcı, Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, şehir merkezinde ve köy camilerinde görev yapan din görevlileri katıldılar.

Toplantıya katılan din görevlilerine AFAD ve YİMER’in çalışmaları hakkında bilgiler verildi;

Bolu İl Göç İdaresi Müdürlüğü Uzmanı Özge Baray; İl Göç İdaresi Müdürlüğü hakkında bilgiler vererek maddeler halinde: Dünya’da Göç, Türkiye’de Göç, Düzenli Göç, Düzensiz Göç, Uluslararası Koruma, Göç sorunu ve çözüm yolları, Göçmen kaçakçılığı, Sınır güvenlik tedbirleri, Uyum ve İletişim, Yabancılarla İletişim Merkezi (YİMER) 157 Mobil Uygulama sistemi hakkında bilgiler verdi.

Bolu Afet ve Acil Durum (AFAD) Eğitim Şube Müdürü İbrahim Sarıdoğan tarafından; Afet gönüllülük sisteminin tanıtılması, Afet Acil Mobil Uygulamasının tanıtımı, Afet ve yangın Farkındalık Eğitimi, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin önemi anlatıldı. AFAD acil mobil uygulamasının tanıtımı yapılarak cep telefonlarına indirilmesi sağlandı.

Editör: TE Bilisim