Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi diyabet rahatsızlığı olan çalışanlarına ara öğün hizmeti vermeye başlayarak bir ilki daha gerçekleştirdi.

Bünyesindeki diyabet ya da hipoglisemi gibi rahatsızlıkları bulunan çalışanlarına ara öğün uygulaması başlatan Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Muhammet Mustafa Gürdal; hastalara fedakârca hizmet veren çalışanların da sağlığının önemli olduğunu vurguladı.

Gürdal; “Bizler için sadece hastalarımızın değil aynı zamanda sağlık çalışanlarımızın da sağlığının önemli olduğu noktasından yola çıkarak diyabet hastası olan sağlık çalışanlarımıza ara öğün uygulamasını başlattık. Diyabetli kişilerin ana öğünleri kadar ara öğünlerine de dikkat edilmesi gerektiğini her fırsatta dile getiren sağlık çalışanlarımız, hastalarımız için canla başla görev yaparken kendilerini ihmal ediyorlardı. Bu uygulamayla birlikte artık diyabetli sağlık çalışanlarımız da öğünlerine ve beslenmelerine dikkat ederek daha sağlıklı bir şekilde hizmet verecekler.” dedi.

Kan şekerini sabit seviyelerde tutmak için günde 3 ana, 3 ara öğün tüketilmesi gerektiğinin bilincinde hareket eden hastane yönetimi, böylece hastaları kadar çalışanlarının sağlığını da düşündüğünü gösterdi.

Editör: TE Bilisim