Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 yılı hac ve umre ibadetlerine ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada “2020 yılı hac ibadeti yapılamadığı için hacı adaylarının kura ve kayıt hakları 2021 yılı için de devam etmektedir. Suudi Arabistan'ın normalleşme sürecini Ramazan Bayramı sonrasına ertelemesi nedeniyle umre ziyaretleri de yapılamayacaktır”  dedi.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşlardan gelen yoğun sorular üzerine 2021 yılı hac ve umre ibadetlerine ilişkin açıklamada bulundu.

“HACI ADAYLARININ KURA VE KAYIT HAKLARI DEVAM ETMEKTEDİR”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2020 yılında Kovid-19 salgını nedeniyle yapılamayan hac ibadetini de hatırlattığı açıklamada, “2020 yılı hac ibadeti Kovid-19 salgını nedeniyle yapılamadığı için hacı adaylarının kura ve kayıt hakları 2021 yılı için de devam etmektedir” sözleri yer aldı.

“SUUDİ ARABİSTAN İLE HAC İBADETİNE İLİŞKİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR”

Suudi Arabistan ile görüşmelerin sürdüğünü de söyleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, “Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı ile 2021 yılı hac ibadetine ilişkin görüşmeler sürmektedir. Görüşmeler neticesinde alınacak kararlar kamuoyu ile paylaşılacaktır” ifadelerini kullandı.

UMRE ZİYARETLERİ YAPILAMAYACAK

Umre ziyaretlerinin yapılmayacağını da söyleyen başkanlık “Ayrıca Suudi Arabistan'ın normalleşme sürecini Ramazan Bayramı sonrasına ertelemesi nedeniyle ülkemizden umre ziyaretleri yapılamayacaktır” açıklamasında bulundu.

“İLETİŞİM MERKEZİMİZDEN BİLGİ ALABİLİRLER”

Vatandaşların bilgi alabilecekleri numarayı da yayınlayan Diyanet İşleri Başkanlığı “ Vatandaşlarımız, hac ve umre hizmetleri ile ilgili 0 850 260 13 13 numara aracılığı ile İletişim Merkezimizden bilgi alabilirler” ifadelerini kullandı.

 

esmer sikiş izle

Editör: TE Bilisim