Ramazanın son 10 gününe girilmesiyle birlikte fitre ödemeleriyle ilgili de sorular da merak konusu olmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu fitre ödemesi ile ilgili gerek tam kapanma sürecinde gerekse başka nedenlerle muhtaçlara ulaşamayanlar için önemli bir karar aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, tam kapanma sürecinde muhtaçlara bizzat ulaşma imkanı kısıtlı olduğu için fitre veya zekatın internet bankacılığı üzerinden dijital ortamda ödenebileceğini belirtti.

FİTRE BEDELİ DİJİTAL ORTAMDA ÖDENEBİLİR Mİ?

Fakir, yoksul, mağdur ve muhtaç insanlara ödenen fitre veya zekatın internet bankacılığı üzerinden dijital ortamda ödenebileceği belirtildi.

Bununla birlikte fitre ve zekat gibi mali ibadetlerin direkt ödendiği gibi vekalet yoluyla başkaları tarafından da ödenebilir.

Kurul mobil bankacılık veya internet bankacılığı üzerinden kişinin hesabına fitre bedelinin gönderilebileceğini açıkladı.

FİTRE BEDELİ NE KADAR?

Din İşleri Yüksek Kurulu, 2021 yılı fitre miktarının ne kadar olacağını açıkladı. 2021 yılı  Ramazan ayının başlangıcından 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar geçerli olacak fitre miktarı 28 TL olarak belirlendi.

Editör: TE Bilisim