AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, 15 Temmuz Şehitleri Anma Milli Birlik ve Beraberlik gününde Boluluların ilk gece olduğu gibi yıldönümünde de vatan, millet, bayrak, istiklal, istikbal mücadelesi noktasındaki bilinci taze ve kuvvetli bir şekilde tuttuğunu söyledi.

Etkinliklere katılımdan ötürü tüm Bolululara teşekkür eden AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, alandaki kalabalığın kendisini duygulandırdığını söyledi.

Genci, yaşlısı, kadını, erkeği herkesin etkinliklere katıldığını kaydeden Doğanay şöyle konuştu; “Öncelikle 15 Temmuz gecesi için tüm Bolulu hemşerilerimize, tüm Bolulu vatandaşlarımıza hiçbir siyasi parti gözetmeden Ak Partilisi, MHP’lisi, CHP’lisi gözetmeden veya siyasetle ilgilenmeyen sade vatandaşlarımızdan bahsedebiliriz. Tüm Bolulu hemşerilerimizin hepsine teşekkür ettiğimi belirtmek istiyorum. Şehitlerimize olan saygımız adına, gazilerimize olan saygı adına Bolu yine bir defa daha kendisine yakışanı yaptı. Emniyet kayıtlarına göre 25 bin kişiden bahsediliyor ki, ben kendim sahneye çıktığım zamanda kalabalığın oraya gelen vatandaşların uç noktasına baktığım zaman arka taraf gözükmüyordu. Bu manada milletimizden Allah razı olsun, milletimiz gereğini 15 Temmuz’un yaşandığı ilk gece nasıl yaptıysa, halen o bilinçle, ruhla, vatan, millet, bayrak, istiklal, istikbal mücadelesi noktasındaki o bilincini taze ve kuvvetli bir şekilde tutuyor. Geldiğimiz noktada nasıl sahip çıkılır, bunu görmüş olduk. Alandaki o topluluk beni şahsım adına duygulandırdı. 15 Temmuz ile alakalı söylenecek çok şey var aslında.

“Söz konusu vatan milletse gerisi teferruattır”

15 Temmuz dediğimiz anda benim aklıma doğal olarak şehitler geliyor, gaziler geliyor, hayatlarını kaybeden insanlar geliyor. Hayatlarının baharında 15 yaşında, 18 yaşında yaşlısı, genci, kadını, kızı hepsi bir amaç ve doğrultu uğruna gözlerini kırpmadan hayatlarını feda ettiler. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Söz konusu vatan ve millet denildiğinde, gerisi teferruat denilen kısmın bu olduğunu düşünüyorum. Aslında fizik olarak sizin tankı durdurma gücünüz yok. Ama tankın karşısına geçip, tankı durdururcasına onun karşısına duran bu millete öncelikle şapka çıkarmak gerekir. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir anlayışın olabileceğini düşünmüyorum. Türk Milleti’ni, millet yapan özelliklerden bir tanesinin de bu olduğunu düşünüyorum. Geçmişte Sakarya’da, Dumlupınar’da, Çanakkale’de hangi reaksiyonu gösterdiysek, 15 Temmuz’da da aynısını göstermiş olduk. Tabiî ki 15 Temmuz’a genel olarak bakıldığında her şerde bir hayır vardır derle ama buna da bir hayır olarak bakabileceğimiz tarafları muhakkak var.

“Ülkenin üzerindeki parazitler temizlendi”

Çünkü ülkenin üzerindeki parazitlerin temizlendiğini düşünüyorum. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Yıllardır ülkede, kendi içimizde olup ta hainlik yapabilecek yapıya sahip olanların bu süreçte temizlendiğini, temizlenme açısından çalışmalar yapıldığını görüyoruz. Bu olayın sevindirici tarafı. Onların bu millete yaptığı hainliğin ne bir Alman’ın ne bir İngiliz’in böylesine bir hainliğin bu denlisini görmedik. Biz 30 yıldır farklı terör örgütleriyle uğraşıyoruz. Ama bu bambaşka bir şeydi. Onun için 15 Temmuz’u Cumhuriyetin kuruluşundan bu zamana gelen süreçten hep ayrı tutuyorum. Türkiye daha öneki dönemlerde darbelerde gördü. Darbenin hainliği olmadı. Sizin silahlarınızla, sizin uçaklarınızla, sizin kurşununuzun siz döndüğünü gördük. Bunun dönebileceğini gördük. Bu manada bu yapıdan tamamıyla temizlenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bunu bir kanser hücresi olarak değerlendirmek lazım. En ufak bir küçük hücre kaldığında bunun daha fazla büyüyebileceğini görmek lazım. Onun için bu organizasyonu yapan Sayın Bolu Valimiz Aydın Baruş’un şahsında, Bolu Belediye Başkanlığı ile beraber organize edilen bir programdı. Emeği geçen, katkısı geçen, tüm STK’larımıza, tüm kurum ve kuruluşlarımızın hepsine ben şahsım adına bir kez daha teşekkür ettiğimiz belirtmek istiyorum. Önümüzdeki 15 Temmuz’da tekrar görüşmek dileğiyle.”

 

Editör: TE Bilisim