AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, 31 Mart Yerel seçimlerinin ardında Bolu’daki siyaset gündemiyle ilgili konuştu. Doğanay; “zaman zaman siyasetin içerisinde gerginlikler de olduğu zamanlar da oluyor ama siyaseti çirkinleştirerekten yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Dengeyi de kaçırmamak gerekir. Çünkü insanız. Bu şehirde yaşıyoruz. Öyle bakmak, öyle düşünmek lazım” dedi.

 Haber: Aslı Akış

Kendi çalışmaları ve performansını nasıl gördüğüne dair bir değerlendirme yapmanın doğru olmadığı ifade eden AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay; “Bu değerlendirmeyi benim yapmam çok doğru olmayabilir çünkü değerlendirmeyi yapacak olan, öncelikle AK Parti'nin Genel Merkezi, genel başkanı, AK Parti seçmeni ve delegesidir” diye konuştu.

“KARARI HALKIMIZ VERDİ”

Doğanay, seçimlerdeki başarı kadar başarısızlıkta da İl başkanı olarak sahiplenilmesi gerektiğini aktararak; “Girdiğimiz tüm seçimlerin hepsinden başarı ile çıktık ta ki bu yerel seçimlere kadar. Yerel seçimlerde sadece Bolu özelinde değil Türkiye'nin birçok ilinde yani Ankara, İstanbul, Bolu, Kastamonu ve Antalya’da olmak üzere birçok ilde yerde yerel anlamda sorunlar oldu. Nasıl ki önceki 5-6 tane seçimdeki başarıyı sahipleniyorsanız burada da bir sıkıntı varsa Şu veya bu şekilde kaybetmiş dahi olsanız İl Başkanıysanız, bu sorumluluğu sizin almanız gerek. Bolu'daki yaşayan halkımız, vatandaşımız yerel seçimlerdeki performansımızı demek ki doğru bulmadı. Doğru bulmadığı için de farklı bir karar verdi. Bu farklı karara da ben her zaman için saygı duydum. Çünkü bu kararı veren Bolulu hemşerilerimizdi” şeklinde konuştu.

“SİYASETİ ÇİRKİNLEŞTİREREKTEN YAPMANIN DOĞRU OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Seçimlerin ardından geçen sürede yerel anlamda Bolu’da siyaset gündemini de değerlendiren

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay; “Şu an itibarıyla AK Parti'nin 2 milletvekili, Cumhuriyet Halk Partisi’nin o dönem milletvekili Tanju Özcan şu anki belediye başkanı milletvekilliğinden istifa edip belediye başkanlığına aday oldu ve seçimi de kazandı. Bunu da takdir tebrik etmek lazım. Neticede meydana çıktığı zaman seçimi aldı. Tabii ki zaman zaman siyasetin içerisinde gerginlikler de olduğu zamanlar da oluyor ama şunu biliyoruz ki sonuç olarak biz burada yaşıyoruz. O tadı kaçırmamak gerektiğini düşünüyorum. Siyaset yapmak adına; insanların izzet-i nefsi ile onuruyla, gururuyla hatta insanların mahremine evlerine girecek kadar siyaseti çirkinleştirerekten yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Hani insanın bir duruşu olması gerekir ve o duruşu doğru sergilemesi gerekir. İnsanların üç maymunu oynamaması gerekir. Çünkü üç maymun oynarsanız, öncelikle şahsınıza hakaret etmiş olursunuz. Kişiliğinize ve taşıdığınız misyona da yanlış yapmış olursunuz” ifadelerini kullandı.

“DENGEYİ KAÇIRMAMAK GEREKİR”

Doğanay son olarak, siyasette dengeyi kaçırmamak gerektiğini vurgulayarak; “Son bir buçuk yıl içerisinde tatsız olarak Bolu'da evet eleştiriler oldu fakat hep tadında tuzunda eleştirilerdi. Şöyle baktığım zaman ne olmuştur; işte bir bilboardlara çıkma olay olmuştur. Hani ben geriye döndüğüm zaman keşke olmasaydı yaşanmasaydı diyebilirim. Onun dışında söyleyeceğim hani şöyle tatsızlık oldu diyebileceğim bir şey olmamıştır. Ben Rabb'ime hamd ediyorum, şükrediyorum bir kaza meselem olmuştu; sizler de geldiniz, Bolu siyasetinin hepsi geldi. Allah razı olsun bunlar güzel şeyler. Demek ki o zaman o siyasi dengeyi doğru götürdüğümüzü düşünüyorum. Tam bizim işte o bahsettiğim bilboardlar üzerinden kısa bir süre sonra ben kaza yaptığımda eğer iki farklı siyasi parti açısından Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti açısından konuşacaksak; Rasim Özdemir ve Tanju Özcan benim evime ziyarete geldiler. MHP İl Başkanı geldi. Saadet Partisi İl Başkanı geldi. Bütün siyasi parti il başkanları benim evimi ziyarete geldiler. Bir tek Kazım Amca gelmedi ama onu söyleyeyim. O zaman siyasetin bu güzel tarafı, o dengeyi de kaçırmamak gerekir. Çünkü insanız. Bu şehirde yaşıyoruz. Öyle bakmak, öyle düşünmek lazım diye düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim