27 Mayıs 1960 darbesinin 57'ncı yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; 27 Mayıs’ın kara bir gün olduğunu ifade etti. Doğanay yaptığı açıklamada ayrıca Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu olmak üzere, 15 Temmuz Şehitlerimizi ve de tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

Doğanay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"27 Mayıs; “Yeter söz milletindir” diyerek, bu milletin bağrından yola çıkan demokrasi sevdalılarının, aynı bugünde sahnelenmeye çalışılan ama amacına ulaşamayan senaryolarla katledildiği kara bir gündür.

“Demokrasimizin kara günü olarak tarihin utanç sayfalarında yerini alan bugünde Anadolu’nun yiğit evlatları Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu ve tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Geçtiğimiz yıl yine Sayın Menderes ve dava arkadaşlarını anarken demiştim ki; "Ve demokrasi şehitlerimizin manevi huzurunda söz veriyorum ki; ülkemizin karanlık günlere geri dönmemesi için var gücümüzle demokrasimize sahip çıkarak, önümüzdeki tüm engellemelere rağmen milletimizden aldığımız güçle dimdik duracağız. Bizlere emanet ettiğiniz demokratikleşme mücadelesinin sorumluluğunun farkındayız ve emanetinize tüm gücümüzle sahip çıkacağız. Tüm kadrolarımızla, demokrasi ve özgürlük alanlarının genişletilmesi için demokrasi mücadelemize devam ederek, Aziz Milletimizle beraber son nefesimize kadar “Yeter Söz Milletindir” diyeceğiz"

“Tarihler farklı olsa da karşımıza çıkacaklar”

Tarihleri farklı olsa da Türkiye’nin ilerlemesini istemeyenlerin hep karşımıza çıkacağını belirten Doğanay;

“Dün 27 Mayıs, bugün 15 Temmuz. Kendini bu milletten üstün görenler, Türkiye'nin ilerlemesini istemeyenler, vesayet odakları her zaman tarihler farklı olsa da karşımıza çıkacaklar. Ama aziz Milletimiz 27 Mayıs'ta yapamadığını 15 Temmuz'da yapmıştır. Liderine, Cumhurbaşkanına, Başbakanına, Ülkesine, Demokrasisine sahip çıkmıştır. 16 Nisan'da da bu anlayışı tamamen tarihin karanlık derinliklerine gömmüştür.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Anadolu’nun yiğit evlatları Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu olmak üzere, 15 Temmuz Şehitlerimizi ve de tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim