10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; fedakarca gazetecilik mesleğini yerine getiren basın mensuplarının aynı zaman da önemli bir kamusal görevi de toplum adına yerine getirdiklerini söyledi.

Doğanay yayınladığı mesajda; “Gazetecilik mesleğini, ilkeleriyle kendilerine düstur edinmiş olan gazetecilerimiz; köklü gelenekleriyle, yeni teknolojiler, gelişen ve çeşitlenen iletişim kaynaklarıyla görevlerini ifa ederken aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle bir yandan toplumun sağlıklı işlemesine katkı sunmakta diğer yandan ise bireylerin ve halkın talep ve beklentilerini en iyi şekilde yansıtarak kamusal bir görevi de yerine getirmektedirler.

Bolu’muzun da müstesna bir kent haline gelmesi, tanıtılması, markalaşması, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesi, eğitim, sağlık ve spor alanlarında tam bir cazibe merkezi haline gelmesinde çok önemli katkılar sağlayan yerel ve yaygın basın mensuplarımızın bugüne kadar gösterdikleri gayreti, üretkenliği ve değer yüklü anlayışı bundan sonra da aynı hassasiyetle sergileyeceklerine yürekten inanıyorum.

Tarafsız, özgür ve ilkeli bir şekilde görevini yürüten, milletimizin ve devletimizin hassasiyetlerini ön planda tutan, basın etik kurallarına bağlı basın, toplumun kalkınması ve gelişimine de katkı vermektedir. O yüzden basınsız ve medyasız bir toplum düşünülemez. Demokrasinin temel değerlerinden biri olan basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti, halkın objektif ve tarafsızca bilgi almasında büyük önem arz etmektedir.

Ama bizler biliyoruz ki basın mensupları arkadaşlarımız, bu önemli görevi fedakarca çalışmaları ile gerçekleşmektedirler. Hiç şüphesiz sektörün pek çok sorunları vardır. Bu sorunların bugünde, tekrar tekrar görüşülüp, konuşulup çözümü istikametinde çalışmalar yapılması çok önemlidir.

Bu vesileyle; Milletimizin haber alma hakkı adına fedakârlıkla gecesini gündüzüne katıp, demokrasinin ve devletinin yanında, tarafsız yayıncılıkla mesleğini icra eden basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlık, mutluluk ve meslek hayatlarında başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim