AK Parti Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Nurettin Doğanay, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Kaçacak” söylemlerine ilişkin, “Daha ağır iftiraları duyacağız. Bizler bunlara hazırlıklıyız. Ama biz milletimizden kaçmıyoruz” dedi.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyada yaptığı videolu açıklamada, “Toplu bir kaçış planı yürürlükte. Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan, vakıf süsü verdiği Türkiye merkezli paralel yapılarla, yurt dışına devasa paralar aktarıyor” diyerek, AK Parti’de bazı isimlerin ülkeden kaçacağını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu’nun bu iddialarına ilişkin AK Parti Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Nurettin Doğanay, Köroğlu TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

“AÇIKLAMASINA ŞAŞIRMADIM”

Yapılan açıklamaya şaşırmadığını belirten Doğanay, Türkiye siyasi tarihini hatırlatarak, “Aslında ben Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasına şaşırmadım. AK Parti, milletten aldığı destekle 20 yıldır milletine hizmet ediyor. İnşallah uzun yıllarda etmeye devam edecek. Ama bu tür açıklamaları, ‘Tayyip Erdoğan kaçacak’, ‘Yurt dışına gidecek’ gibi bu açıklamalar… Geçmiş Türkiye’nin siyasi tarihine baktığımız zaman ben çok yadırgamıyorum. Çünkü bu ülkede başbakan asılırken, ‘6 uçak dolusu altın ile kaçacak’ diye gazeteler başlık atıp kamuoyunda insanları infiale getirip, sonucunda bu ülkede darbe yapıp, milletin helal oylarıyla seçilmiş bir astıklarını biliyoruz” dedi.

“KİMLERLE HAREKET ETTİĞİNİ BİLİYORUZ”

Doğanay, Erdoğan için FETÖ’cülerin de benzer açıklamalarda bulunduğuna dikkat çekerek, “Özellikle, bunların nereden servis edildiğini, nereden Kemal Kılıçdaroğlu’nun bunu nasıl tutuşturulduğunu bunları da biliyoruz.  Bunların veriliş yerlerini merkezlerini, kimlerin kimlerle hareket ettiğini de çok iyi biliyoruz. Daha dün bunları yine yaptılar.  17-25 Aralık olaylarını düşünelim. Hain FETÖ’cülerin darbe kalkışmasını düşündüğümüz zaman da aynısını yaptılar. Dediler ki ‘Tayyip Erdoğan kaçacak.’ Dediler ki ‘Tayyip Erdoğan yurt dışına para aktarıyor.’ Bunları hep söylediler. Aziz milletimiz bunları görüyor” diye konuştu.

“KAHVE İÇENLERİ BİLİYORUZ”

Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz gecesi mücadele etmediğini aktaran Doğanay, “Bunların söylemiş oldukları gerçek olmuş olsa, ‘Kaçacak’ diyenler o darbe kalkışmasının olduğu gece Türk Hava Yolları’nın uçağına binip, birileri gibi sıkıştığı zaman kaçacağı zaman kontrollü bir biçimde, tankların önünden, birilerinin koltuklarının altında geçip kahve içenleri de biliyoruz. Şimdi oradan buraya baktığımız zaman bunları söylemeleri de gayet normal. Ama Tayyip Erdoğan, Bodrum’dan o uçağa bindi. ‘Ben milletimle beraberim’ dedi. İstanbul’da havaalanında indi. Darbenin başlangıç ve bitiş noktasındaydı hepimiz biliyoruz. Dolaysıyla Tayyip Erdoğan milleti ile birlikte bir siyaset yapan bir lider. Dün de aynısı bugün de aynısı…” ifadelerini kullandı.

“MİLLETE DAİR BİR DERDİMİZ VAR”

AK Parti’ye karşı yapılan çalışmaların farkında olduklarını işaret eden Doğanay, “Önümüzde 2023 seçimleri var. 2023 seçimlerinde giderken 6’lı masa,7’li masa adına ne koyarsanız çok önemli değil... Bununla birlikte ABD onun öncülüğünde seçimlerde Biden’ın yapmış olduğu açıklamalarda, ‘Biz Türkiye’de Tayyip Erdoğan’ı muhalefet partisi ile yeneceğiz.’ Söylemleri hatırlayalım. 3 gündür de Türkiye’de başta HDP’den başlayarak burada Amerikan konsolosluklarının kimlerin ziyaret ettiklerini hep birlikte görüyoruz. Aziz milletimiz de görüyor.  Neler yapmak istediklerini biz biliyoruz ve o yönde de çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Çünkü bizim millete dair bir derdimiz var. Dertlenmeye de devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

“DÜZCE’DE VATANDAŞIN VERDİĞİ TEPKİYİ GÖRÜYORUZ”

Kılıçdaroğlu’nun Düzce ziyaretinde yaşananları hatırlatan Doğanay, “Bugün muhalefete baktığınız zaman sadece söylemle var söylemin dışında neler yapacaklarını sorunları nasıl çözeceklerine dair bir şey var mı? Birbirine benzemeyen bir 6’lı gelmiş, bir şeyler söylüyorlar. Önce nerede oturacaklarına karar veremiyorlar ve en son Maltepe mitingini hatırlayalım. Milletin gözünün içine baka baka, ‘Burası Kandil’ diye slogan atanları, ertesi gün Düzce’ye gelip oradaki vatandaşın verdiği tepkiyi de görüyoruz. Onun için ben buradan Bolulu vatandaşlarıma söylüyorum. Sorunları görüyor ve biliyoruz. Ama bu sorunları çözecek olan yine Tayyip Erdoğan ve onun ekibidir” şeklinde konuştu.

“BİZ MİLLETİMİZDEN KAÇMIYORUZ”

Millet ile beraber olduklarının altını çizen Doğanay, şu şekilde konuştu:

“2023 yılı seçimlerine giderken bu söylemler daha çok fazlasıyla duyacağız. Daha ağır iftiraları duyacağız. Bizler bunlara hazırlıklıyız. Ama biz milletimizden kaçmıyoruz. Milletimizle omuz omuza mücadele yapmaya devam edeceğiz. Çünkü AK Parti’nin ve milletin kaderinin birleştiği noktadayız. Aynı zamanda dünya ile bir mücadele içerisinde olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Buyursunlar adaylarını çıkartsınlar. Bizim adayımız belli diyoruz ki ‘Bizim adayımız Recep Tayyip Erdoğan.’ Onlarda adaylarını ortaya koysunlar. Aziz millet sandığın başına geldiği zaman nasıl bir karar vereceğini çok iyi bilen bir millettir. Onun için ben milletimin vereceği karara inananlardanım.”

Editör: TE Bilisim