AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Doğanay mesajında; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının; Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olan cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu, heyecanı ve mutluluğunu yaşamaktayız.

“MİLLETİMİZ ŞANLI TARİHİMİZE SAHİP ÇIKACAK”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Milletimizin en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, canları pahasına kazanılmış bir zaferin, yedi düvele Türk'ün gücünü gösteren bir silkinişin, sömürge altında yaşayamayan Türk milletinin birlik, beraberlik, dayanışma ve inanma gücünün en büyük mucizesidir. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da milletimiz, şanlı tarihimize, milli benliğimize sahip çıkacak, çağdaş uygarlık yolunda kararlı bir biçimde yürümeye devam edecektir.

“ÖNÜMÜZÜ KESMEK İÇİN ÇOK YÖNLÜ SALDIRILAR KESİNTİSİZ SÜRÜYOR”

Atatürk’ün bizlere emanet ettiği ve hedef olarak “Muassır Medeniyetler Seviyesi” olarak belirlediği ülküye ulaşmak için 18 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde emin adımlarla yolunda ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin önünü kesmek için, sınırlarımızın güvenliğinden ekonomimize kadar egemenliğimizi hedef alan çok yönlü saldırılar kesintisiz sürüyor. Türkiye, kadim tarihi birikimi, köklü devlet tecrübesi ve bir asra yaklaşan Cumhuriyet birikimi ile tüm bu sorunların üstesinden gelebilecek güce, imkana, kararlılığa sahiptir ve üstesinden de gelmektedir.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN VARLIĞINDAN RAHATSIZ OLANLARI GÖRDÜKÇE…”

Fakat bugün gelinen noktada Akdeniz’de, Karadeniz’de ve Ege’de 7 düvele meydan okuyarak milli gemileriyle petrol ve doğalgaz arayan, yerli ve milli İHA ve SİHA’larıyla Azerbaycan’da olduğu gibi dosta güven düşmana korku salan, bölgesinde ve dünyada oyuncu değil oyun kuran bir Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığından rahatsız olanları gördükçe de Gazi Mustafa Kemal’in; “dâhilî ve haricî bedhahlar” diye uyarısı da aklımıza gelmektedir.

“KEŞKE 15 TEMMUZ GECESİ MÜCADELE VERSELERDİ”

Atatürkçülüğü sadece duvarlara resim çizerek, ellerinde fenerlerle şarkı söylemek olarak özümseyen sığ bir düşüncenin bugün; “Kendi ülkemizde Cumhuriyet Bayramını kutlayamıyoruz” diye sahte gözyaşı dökmeleri olsa olsa timsah gözyaşıdır. Cumhuriyet rejimimizi yıkmak için 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi, milletimize doğrulan tanklara selam durarak evlerine sıvışan zihniyet, keşke aziz milletimizle birlikte Cumhuriyetimizi korumak için alanlarda mücadele verselerdi. O zaman bugünkü söylemlerinin bir anlamı ve samimiyeti olurdu. Bugün Atatürk ve Cumhuriyetin değerleri konusunda en son laf söyleyecekler, bu zihniyet mensuplardır. Çünkü samimi değiller!

Bu duygu ve düşüncelerle Anadolu'nun her bir metrekaresini kanlarıyla sulayan, ilelebet yanacak bağımsızlık ateşimizin kıvılcımlarını tutuşturan kahramanlarımızı ve milletimizin gönlünde ölümsüzleşen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gazilerimizi saygıyla anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim