AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ve beraberindeki İl Yönetim Kurulu Üyeleri, aşırı yağışlar sonrası sel felaketine maruz kalan Gerede ilçesini ziyaret ettiler.

Gerede AK Parti İlçe Başkanı Ali Şafak ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar'ı, Gerede Belediyesi'nde ziyaret eden Doğanay ve beraberindekiler daha sonra selden zarar gören ev ve işyerlerinde incelemelerde bulunarak, selzedelere geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Son 50 yılda Gerede'de görünmeyen bir felaketin yaşandığını belirten Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; "8 Haziran Perşembe günü saat 15.30 sularında başlayan ve 2.5 saat süren yağış, ilçemizde sele neden oldu. Yaşanan sel felaketi sonrası 32 ev 70 işyeri sular altında kaldı. Gerede Belediye si olarak selin yaşandığı ilk andan bugüne kadar sürekli Halkımızın yanında olduk. Şuanda da ev ve işyerlerin temizlenmesi ve yaraların sarılması çalışmalarına devam ediyoruz. Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmasın" dedi.

Yaşanan sel felaketinde özverili çalışmaları için Gerede AK Parti İlçe Başkanı Ali Şafak ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar'a teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ise yaptığı incelemeler sonrası; "Gerede'miz son 50 yıldır yaşanmayan bir felaket ile karşı karşıya kaldı. Sevindirici tarafı da çok şükür ki can kaybı meydana gelmedi. Yaşanan mal kayıpları ise gerek Belediye kanalıyla, gerek Milletvekillerimizin girişimleriyle, gerekse de Devletimizin diğer kurumların desteğiyle, bu yaralar sarılır. Burada şunu da gördüm ki; Gerede Belediyemiz iki gündür durmadan, dinlenmeden vatandaşımızın yanında. Ev ve iş yelerini gezerken gördüm ki ciddi anlamda maddi zarar var. Devletimiz güçlü ve bu kayıplar en kısa sürede yerine getirilerek, selin açtığı yaralar sarılacaktır. Gerede Halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah beterinden korusun" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim