Bolu Belediyesi tarafından yapılan, Tabiatın Kalbi Bolu Kültür ve Doğa Derneği tarafından yürütülen ‘Tabiatın Kalbi Bolu’ projesi kapsamında doğa dostları, bu hafta da Gökçesu’da doğanın uyanışına şahit oldu.

2013’ten bu yana Bolu Belediyesi Tabiatın Kalbi Bolu projesi kapsamında oluşturulan yaklaşık 3000 kilometre yürüyüş ve bisiklet parkurlarında her hafta düzenlenen doğa yürüyüşleri, Bolu’dan ve Bolu dışından gelen doğaseverler tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Kurulduğu günden bu yana yaklaşık 5000 doğa dostunu Bolu’nun bakir ormanlarıyla buluşturan Tabiatın Kalbi Bolu projesinin bu haftaki durağı Gökçesu idi. Üç farklı şelalede 10 kilometrelik zorlu yürüyüş parkurlarında, şelalelerin doğal güzelliği eşliğinde bir yürüyüş yapan Tabiatın Kalbi Bolu ekibi ve doğaseverler, doğal güzellik karşısında büyülendiler.

Bolu’nun doğal güzelliklerini doğa dostlarıyla buluşturulmasına vesile olan Tabiatın Kalbi Bolu Kültür ve Doğa Derneği Başkanı Muzaffer Yıldırım; “Bizi bu projeye yönlendiren, bu projede çalışmamızı sağlayan Başkanımız Alaaddin Yılmaz’a çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin en uzun yürüyüş ve bisiklet parkurunun Bolu’da oluşturulmasına vesile olan başta Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bizler her hafta düzenlediğimiz etkinlikler kapsamında bu hafta sonu da doğaseverleri, doğa harikası 3 tane şelalenin bulunduğu Gökçesu’da buluşturduk. Yürüyüşe katılan doğaseverlerin hayranlıkla gözlemlediği 3 şelalenin doğayla bütünleştiği noktada, 10 kilometrelik zorlu yürüyüş parkurunda, keyifli bir hafta sonu geçirmelerini sağladık. Bu hizmeti yapmamızı sağlayanlara bir kez daha teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bolu’nun el değmemiş güzelliklerini, büyüleyen doğasını merak eden doğa severler için Tabiatın Kalbi Bolu projesi kapsamında her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen doğa yürüyüşlerine müracaatlar http://www.tabiatinkalbibolu.com/yuruyuskatilimformu/ adresinden yapılabilir. Her Pazar saat 09:00’da Kültürpark’ta bulunan dernek binasında toplanılarak, yürüyüş güzergahına hareket ediliyor.

Editör: TE Bilisim