Kurdaki sert düşüşün emlak piyasasına etkisi üzerine konuşan Emlak Danışmanı Turgay Akkaya, “7 dairemiz kurdaki dalgalanmadan dolayı iptal edildi. Tabi kur yükselsin diye bir amacımız yok. Daha da aşağılara insin” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Dolar’daki yükseliş, 2021 aralık ayının ortalarına kadar devam ederek, 18 lira seviyesini gördü. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamanın ardından Dolar, saatler içerisinde 12-13 seviyelerine kadar, sert bir düşüş yaşadı. Düşüşle beraber emlak piyasasında yaşananlar hakkında Akkaya Gayrimenkul Emlak Danışmanı Turgay Akkaya, bilgi verdi.

“BAYA BİR YOĞUNDU SON 6 AY”

Bolulu vatandaşların yeni yılını kutlayan Akkaya, 2021 yılının son 6 ayı için, “Akkaya Gayrimenkul olarak, tüm Bolu halkının yeni yılını kutlar, sağlık ve mutluluk dileriz. 2021 yılında, son 6 ay içerisinde güzel satışlara imza attık. Bu dönemde son 6 aylık dönemde, verilerimize baktığımızda 47 tane daire satışımız olmuş. 26 arsa satışımız olmuş, 92 tane de kiralama yapmışız. Baya bir yoğundu son 6 ay. Tabi öğrencinin gelmesiyle büyük farklılıklar var” dedi.

“İPTALLER BİLE YAŞANDI”

Dolar’a yatırım yapan küçük yatırımcının kurdaki oynamadan etkilendiğini ve iptal edilen satışların yaşandığını belirten Akkaya, “Bunun kat kat fazlasını da yapabilirdik. Dolar’daki artış, inşaat maliyetlerinin yükselmesi… Vazgeçenler, talep etmeyenler çok oldu. Ama kurdaki bu dalgalanmanın, aşırı düşüşü, küçük yatırımcının Dolar’a bağlanması düşüş yaşattı. Hatta iptaller bile yaşandı.  7 tane dairemiz iptal olmuş. 7 tane dairemiz kurdaki dalgalanmadan dolayı iptal edilmiş” ifadelerini kullandı.

“KUR YÜKSELSİN DİYE BİR AMACIMIZ YOK”

2022 yılı için Dolar’ın düşmesini beklediklerini de sözlerine ekleyen Akkaya, “2022 için herkes gibi çok şeyler bekliyoruz ama senenin ilk 5 gününde, ‘Herhangi bir talep var mı’ derseniz, yok. Eski müşterilerimizle ilgileniyoruz. Onların taleplerine yer bulmaya çalışıyoruz. Kurdaki sert düşüşün bunda etkisi var, büyük illerde daha çok etkisi hissedildi. Tabi kur yükselsin diye bir amacımız yok. Daha da aşağılara insin. Vatandaşın dışarıdaki durumu çok önemli” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim