Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerin ve kültürel faaliyetlerin yer aldığı gençlik kampları konusunda Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem bilgiler verdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, Bolu’da düzenlenen kamplarda dostlukların temelini attıklarını ifade ederek; “Onların sosyal ve kültürel anlamda yetişmesi ve ömür boyu sürecek, dostlukların temelini Bolu’da atıyoruz. Bolu en fazla rağbet gören ve en fazla memnuniyeti olan kampımız” dedi.

HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ

Ertem, Bolu’nun en fazla rağbet gören il konumunda olduğunu sözlerine ekleyerek; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından iki türlü kampımız var. Doğa ve Deniz kamplarımız. Doğa kamplarımızda 8 tane ilimiz var. Bolu, Kastamonu. Trabzon, Osmaniye, Antalya, Kırşehir, Tokat ve Manisa. Bolu kampımız her dönemde 386 gencimizi, toplamda da 9 dönemde 3564 gencimizi ağırlıyoruz. Zaten doğa kamplarımızda 8 ilde toplam 19277 gencimizi doğa kamplarımızla yani kamplarımızda misafir ediyoruz. Bolu kampımız ülke genelinde %18,5’lik kapasiteyi Bolu olarak biz karşılıyoruz. Buradaki kamplarımız 7 gece 8 gün sürüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından seçilen gençlerimizi kız ve erkek gruplarımız ayrı ayrı olmak kaydıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından seçiliyor. Biz Bolu’da ağırlıyoruz. Onların sosyal ve kültürel anlamda yetişmesi ve ömür boyu sürecek, dostlukların temelini Bolu’da atıyoruz. Bolu en fazla rağbet gören ve en fazla memnuniyeti olan kampımız. Bunu Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün yayınladığı bildiride de, yayınladığı resmi yazılarda da görebiliyoruz.”

“ALADAĞ’DAKİ GENÇLİK KAMPLARIMIZ, RAMAZAN KAMPIMIZLA BAŞLIYOR”

Ertem ayrıca Ramazan kamplarının da 18 Haziran’da başlayacağını sözlerine ekleyerek; “18 Haziran’da Ramazan kampımız var. Aladağ’daki gençlik kamplarımız, Ramazan kampımızla başlıyor. 18 Haziran’da başlayıp, 15 Eylül’e kadar devam edecek. 3 ay boyunca aralıksız sürecek” ifadelerine yer verdi.

GENÇLİK KAMPLARI İLE İLGİLİ ÖN BİLGİLER ŞÖYLE:

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlen gençlik kamplarında bu yıl 70 binin üzerinde genç, 18 Haziran – 15 Eylül tarihleri arasında 9 yeşil (doğa) ve 9 mavi (deniz) olmak üzere toplam 18 kampta ağırlanacak ve kamp dönemleri boyunca hayatları boyunca unutamayacağı bir dönem yaşayacaklar.

KAMPLARDA BİRÇOK FAALİYET YER ALACAK

Gençlik Kamplarında okçuluk, tırmanma duvarı, mini golf, kano, rafting, dağ bisikleti, flyfox, ip parkuru gibi birbirinden sportif faaliyetlerin yanı sıra sokak oyunlarına; müzik, tiyatro, halk oyunları gibi zamanı değerli kılan etkinliklerden kültürel gezilere ve kişisel gelişim seminerlerine kadar pek çok aktivite olacak. İsteyen gençler, Ramazan Ayı'na özel kamplarına da başvura yapabilecek. Ramazan Kamplarında eski gelenekler yaşatılırken, Ramazan Ayı'nın maneviyatına uygun seminerler düzenlenecek.

7 gün sürecek kamp dönemleri için online başvuru yapma imkanı bulunmayan gençlerin gençlik merkezlerine gitmesi halinde başvuruları, görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılabilecek.

KAMPLARIN DÜZENLENECEĞİ YERLER İSE ŞÖYLE;

Gençler yeşil (doğa) kampları kapsamında; Bolu Aladağ, Kastamonu Yolkonak, Trabzon Düzköy, Osmaniye Aslantaş, Antalya Duacı, Kırşehir Kaman, Manisa Kırkağaç, Çanakkale Ecdada Saygı (Çadır) kamplarında bir araya gelecek.

 

Editör: TE Bilisim