Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü’nde, down sendromlu bireyler ve aileleri ile farkındalık etkinliği düzenledi.

Haber: Servet Gökçek - Ebru Buket Dönmez

Engelsiz Kafe’de 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel, BAİBÜ Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Kurulu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Sansi, BAİBÜ gönüllü öğrencileri, down sendromlu bireyler ve aileleri katıldı. Etkinlikte BAİBÜ’de okuyan gönüllü öğrenciler ve topluluklar down sendromlu bireyler ile şarkı eşliğinde dans edip, oyunlar oynadı. Eğlencenin ardından üzerine “tıpkı sizin gibiyiz, +1 farkla” yazılı pasta kesimi gerçekleştirildi.

Down sendromlu bireyler ve aileleri düzenlenen etkinlikten oldukça keyif aldıklarını, gönüllü öğrenciler ve topluluklar ise ‘bir gün değil her gün yanlarında olduklarını’ dile getirdiler.

 “BAMBAŞKA BİR İNSANA DÖNÜŞECEKLER”

Etkinliğin düzenlenmesini sağlayan BAİBÜ Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Kurulu Koordinasyonu Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Sansi, down sendromlu çocuklar ve aileleriyle güzel bir gün geçirmek için etkinlik yaptıklarını belirterek, “Üniversitelerin amaçlarından bir tanesi toplumla bütünleşmek. Bu anlamda bugün 21 Mart Dünya Down Sendromlular günü. Bizde bunun için üniversite olarak Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon birimi olarak bir etkinlik gerçekleştirdik Engelsiz Cafe’de. Engelsiz Cafe’de olmasının ayrı bir önemi var bana göre. Daha sembolik bir değeri var. Bunun için bu anlamda üniversitemizdeki öğrenci toplulukları ve farklı bölümlerde okuyan öğrencilere duyurular yaptık. Tamamen kendileri gönüllülük esasına dayalı olarak katılım sağladılar. Aynı zamanda Bolu’da bulunan ve down sendromlu çocuğu olan aileler ve çocukları birlikte güzel bir gün geçirmek amacıyla bir araya geldik. Bu tabi hem ailelerin ve çocukların burada yalnız olmadıklarını hissetmeleri, hem de bizim öğrencilerin evet toplumda bu tür bireyler var. Bir farkındalık kazanmaları açısından çok önemli. Çünkü yarın öbür gün bu üniversite öğrencileri iş hayatına atılacak. Bunlar farkındalıkları olduğu zaman, özel gereksinimli çocuklarımızla temasları olduğu zaman bambaşka bir insana dönüşecekler. Daha olumlu insanlar olacaklar. Bu anlamda önemli bir gün, önemli bir katılım. İnşallah üniversite olarak diğer günlerde de veya farklı alanlarda da, farklı faaliyetlerimiz devam edecek. Artarak büyüyecek diye düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim