Bolu İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri tarafından D-100 kara yolunda drone destekli trafik denetimi gerçekleştirildi.

Haber: Aslı Akış

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla; denetim faaliyetlerinin her zaman ve her yerde etkin bir şekilde gerçekleştirilerek, sürücülerde ‘algılanan yakalanma riski duygusunun’sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi için, otoyollarda ve şehirlerarası karayollarında gözlenen “sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme, makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak, park etmek “ gibi ihlallerin önlemesine yönelik olarak drone ile havadan özel trafik denetimi yapıldı.

D-100 kara yolunun Ankara yönü kent merkezi girişinde ekipler tarafından kontrol noktası oluşturuldu. Drone destekli denetimlerde, trafik kurallarını ihlal eden sürücülere cezai işlem uygulandı.

Bolu Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ali Çalışkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, her gün şehrin değişik noktalarında 4’er saat uygulamalarla farkındalık oluşturarak kazaları en aza indirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Çalışkan, uygulamaların devam edeceğini belirterek,  “Denetimlerimiz başladı ve ileriye yönelik devam edecek. Kendi sorumluluk bölgemizde kazaların yoğun olduğu bölgelerde drone kontrolleri ile işlem yapılacak. Ayrıca kazalara etki eden kural ihlalleri üzerinde yoğunlaşarak denetimler havadan drone ile karadan da trafik ekiplerimizce devam edecektir” dedi.

 

Editör: TE Bilisim