Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Maltepe’de geniş katılımlı bir mitingle son bulan ‘Adalet Yürüyüşü’nü değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları davasında ‘casusluk’ iddiasıyla tutuklanmasının ardından adalet talebiyle Ankara’dan İstanbul’a yürüme kararı almıştı. Yürüyüş, 9 Temmuz’da Maltepe sahilindeki ‘Adalet Mitingi’yle sonlanmıştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan; “Adaletsizliklere vurgu yapmak için bu yürüyüşü yaptık biz. Biz bu yürüyüşü bazılarının anlattığı gibi Milletvekilimiz Enis Berberoğlu tutuklandı diye yapmadık. Sadece Enis Berberoğlu diye yapmadık. Türkiye’de adaletsizliğe uğrayan öğrenciler için yaptık” dedi.

 Haber: Mehmet Fatih Yalınız

“MİLLETVEKİLİMİZ ENİS BERBEROĞLU TUTUKLANDI DİYE YAPMADIK”

Özcan sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de maalesef adaletsizliği anlatabilmek için bu yürüyüşü yapmak durumunda kaldık. Bu yürüyüşü yapamaz diyenler vardı, yapamazlar diyenler vardı, tamamlayamazlar diyenler vardı, korkup yarıda bırakır diyenler vardı ama bunların hiç birinin gerçek olmadığı ortaya çıktı. Dünya tarihinin en uzun siyasi yürüyüşü oldu. Adaletsizliklere vurgu yapmak için bu yürüyüşü yaptık biz. Biz bu yürüyüşü bazılarının anlattığı gibi Milletvekilimiz Enis Berberoğlu tutuklandı diye yapmadık. Sadece Enis Berberoğlu diye yapmadık. Türkiye’de adaletsizliğe uğrayan öğrenciler için yaptık. Türkiye’de adaletsizliğe uğrayan taşeron işçiler için yaptık. Türkiye’de adaletsizliğe uğrayan işadamları için yaptık. Türkiye’de ne kadar adaletsizliğe uğrayan kişi varsa onlar için yürüdük.”

“BU BENİM GÖRDÜĞÜM EN KALABALIK MİTİNGDİ”

Özcan,  Maltepe’de düzenlenen mitinde sayının telaffuz edilenden çok daha fazla olduğunun altını çizerek sözlerini şöyle tamamladı: “Ben siyasi hayatım boyunca çok miting gördüm. Cumhuriyet mitinglerini yaşadık, içinde bulunduk. Bu benim hayatımda gördüğüm en kalabalık mitingdi. Bunu sayabilmek mümkün değil. Alanın bir ucuyla diğer ucunu görebilmek mümkün değil. Alana 4 değişik noktadan geçiş yapılıyordu. Ben tek noktayı izleyebildim. Saatlerce insanlar akın akın sadece benim gördüğüm bölgede akın akın miting alanına yürüdüler. Miting alanını da şöyle tarif edeyim. 140 metre enindeydi, 600 metre derinliğinde bir alandı. Bu alan doldu taştı. Yüz binlerce insan alana giremediği içinde geri dönmek zorunda kaldı. Ben Sayın Genel Başkanın konuşması bitmeden 10 dakika önce alandan ayrıldım. Aracımla birlikte sadece 200–300 bin insanın yanından geçtim. Bu benim gördüğüm en kalabalık mitingdi. Burada spekülasyon yapıyorlar. Aynı alanda Sayın Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı adayıyken miting yapmıştı. Bir gazete alan tam dolmadığı halde ‘2,5 milyon kişi Tayyip Bey’i köşke uğurladı’ diye bir haber yapmıştı. Şimdi bu alan dolup taştığı halde polis kayıtları miting başlamadan 1 milyon 600 bin insan derken Sayın İstanbul Valisi gelen baskılara dayanamayıp tuhaf, komik bir rakamda vermiş. Rakam önemli değil. Miting başarılı oldu mu? Oldu. Büyün dünyada Türkiye’deki adaletsizliklere, adaletsizliğe vurgu yaptı mı? Bence yaptı. Orada sonunda talepler oldu. Bu taleplerin haklılığı konusunda toplumun %90’ı hem fikir. Türkiye’de adaletsizliğe uğramadım diyen veya çevremde adaletsizliğe kimse uğramadı diyen kimse var  mı? Yok. Türkiye’de adaletsizlik en büyük sorunlardan bir tanesi haline gelmiş. Zaten adalet olmayınca hiçbir şey olmuyor. Ne demokrasi oluyor,  ne insan hakları oluyor ne ekonomi başarılı yönetilebiliyor. Olmuyor. Bence maksadına ulaşan çok başarılı Türkiye tarihinin en demokratik eylemlerden bir tanesiydi. Çok şükür başarılı oldu. Önümüzdeki günlerde somut sonuçlarını da görmeye başlayacağımızı da düşünüyorum.”

 

Editör: TE Bilisim