Bolu Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı birinci birleşimi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı 1. Oturumu canlı yayınlanırken, toplantıda Bolu’da yıllardır çözüme kavuşması beklenen stadyum konusunda Başkan Özcan, meclis üyelerine bilgiler verdi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Uzun yıllardır Bolu’da yapılması planlanan ancak sadece toplantılarda konuşulan stadyum ile ilgili son iki projeyi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan meclis üyeleriyle paylaştı. Özcan; “Göztepe stadı gibi tamamen çim çatı haline getirilebilir. Zaten modern stadyumlarda artık koşu pistleri yok. Kapasitesini belirleyeceğiz. Üstünün çok az bir kısmı kalacak. Dünyadaki farklı stadyumlardan biri olacak” dedi.

“Görüşmeler devam ediyor”

Özcan, iki mevkide stadyum projelerinin olduğunu belirterek; “Stadyumla ilgili gerçekten samimiyiz. Değişik yerlerde değişik stat modelleriyle çalışıyoruz. Mesela bu proje hemen D-100’ün üzerinde bir stadyum alanı belirledik. Hatta TOBB Başkanına da gittim. Sponsor olun dedim. Buradan her yıl 110 milyon insan geçiyor. Red Bull firması ile görüştüm. Görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki mecliste gelecek. Şehir içinde stat yapma ile şehir dışında stat yapmak arasında. Aslında ben zor olanı istiyorum. Şehir içine stadyum yaparsan daha maliyetli olacak çünkü işyerleri koyacaksın. Ama şehir dışına yaparsan iş merkezi koymayacaksın” diye konuştu.

“Çim çatı şeklinde olan bir stadyum inşa etmek istiyorum”

D-100 kenarında bulunan havaalanına talip olduklarını ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile görüşme yapmak istediğini dile getiren Başkan Özcan; “Kara Kuvvetleri Komutanından randevu istedim verir veya vermez. Oradaki alanı bir şekilde imara açmaktan yanayım. Kullanılmayan bir havaalanı yüzünden. Orayı alabilirsek benim nihai amacım oraya aşağıya doğru giden 3-4 metrelik kısmı yukarıda kalan çim çatı şeklinde olan bir stadyum inşa etmek istiyorum. Onu yapabilirsek Gençlik Spor Bakanlığına devredeceğiz. Karşılığında stadyumun olduğu yerin mülkiyetini de istemiyorum. Kullanım hakkını istiyorum. Onunla ilgili radikal bir kararla geleceğiz. Ben bunu zorlayacağım. Kurumlara görüşlerini soracağız. Olumlu veya olumsuz görüşlerini bildirecekler. Ama kurumların görüşleri bağlayıcı değil. En nihayetinde biz kararımızı vereceğiz. Biz bu konuda samimiyiz” ifadelerine ver verdi.

“Böyle bir stadyumu biz kendi imkanlarımızla yapabiliriz”

Modern, farklı bir yapıda stadyum yapmak istediklerinin altını çizen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Farklı bir stadyumdan bahsediyorum. Aşağıya doğru ineceksin, bir drenaj probleminin olacağının farkındayım. Onlarda çözülecek. Artık kule de dikilmiyor. Tribünlerin çevresinden aydınlatmasını yapıyorlar. Böyle bir stadyumu biz kendi imkanlarımızla yapabiliriz. Ama burayı maksimum 2 kat imara açıp, stadyumunda o 2 kat yüksekliğini geçmeyecek şekilde planlayacağız. Burada her tarafı imara açmışlar. Burası kalmış. Buranın sahiplerine de yazık. F tipi cezaevini yapmışsın, benzinliğe ruhsat vermişsin. Ama deniliyor ki ‘güvenlik’. Anlatacağım bunu. Kara Kuvvetleri Komutanımızda randevu verirse, samimi bir şekilde konuşacağım. Ama bu haliyle kullanılabilse tamam. O büyüklükte askeri uçağın sivil bir uçağın inmesi mümkün değil. En az 3 kilometreye uzaması lazım. Uzayabileceği bir alan yok” şeklinde konuştu.

“Dünyadaki farklı stadyumlardan biri olacak”

Süper ligde boy gösteren Göztepe stadyumu gibi stat düşünceleri olduğunu da vurgulayan Başkan Özcan; “Üstü Göztepe stadı gibi tamamen çim çatı haline getirilebilir. Zaten modern stadyumlarda artık koşu pistleri yok. Kapasitesini belirleyeceğiz. Üstünün çok az bir kısmı kalacak. Dünyadaki farklı stadyumlardan biri olacak. Bunun karşılığında Gençlikspor’a bu stadyumu size verelim bedelsiz. Siz bize mülkiyetini vermeyin geri. Sadece Pazar yerinin olduğu yere şuanda stadyumun olduğu yerin altına Pazarı yapalım. Yer altı pazarı gibi. Şuan ki Pazar yerini de peyzaj alanı olarak bana sadece peyzaj alanı olarak süresiz tahsis edin. Biz burayı alabilirsek eğer stadyum ve otopark alanını fazlasıyla çıkarıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim