Hak-İş Konfederasyonu Öz Sağlık İş Sendikası Bolu İl Başkanı Hacer Çınar,  İsrail’in Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate yönelik gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin paylaşımda bulunarak tepki gösterdi.  Çınar; “de Türkiye bugüne kadar olduğu gibi bugün de eli kanlı terörist İsrail’e karşı Kudüs’e, Gazze’ye destek olmaya devam edecektir. Zulüm sona erinceye kadar, o topraklarda Filistin halkı tamamen özgür oluncaya kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.    

Haber: Aslı Akış

Çocukların ve masumların hedef alındığı saldırıya ilişkin Filistin halkına karşı büyük bir soykırım yapıldığının altını çizerek;  “Mescid-i Aksa’ya ve Müslümanlara yönelik saldırılarını sürdüren İşgalci İsrail, Gazze’ye bomba yağdırarak yine çocukları ve masumları hedef almıştır. Tüm dünyanın gözü önünde Filistin halkına karşı büyük bir soykırım yapılmaktadır.

Kudüs sadece Filistin ve Mescid-i Aksa civarında yaşan Müslümanların sorunu değil, tüm dünya Müslümanlarının, ümmetin ortak sorunudur. Uluslararası toplumun ayağa kalkması, Müslüman Devletlerin, İsrail’in en büyük hamisi olan ABD üzerinde baskı hissettirmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Filistinli Müslümanların yalnız olmadığını ve Filistin halkı tamamen özgür oluncaya kadar mücade edeceklerini belirten Çınar;  “Türkiye Filistin halkına bugüne kadar vermiş olduğu desteği,  askeri ve siyasi kararlarla desteklemeli, halen yürürlükte olan tüm anlaşmalardan çekilmeli, ABD tarafından İsrail’in güvenliğini sağlamak amaçlı kullanıldığı bilinen Kürecik Hava Radar Üssü’nü kapatmalıdır.

“KUDÜS’ÜN ONURU TÜM DÜNYA MÜSLÜMANLARININ ONURUDUR”

Gazzeli masum çocuklarının kanını döken, Mescid-i Aksa çevresini ateşe vererek karşısında dans eden ırkçı Yahudi zorbalara Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın ve o kutsal mekanları savunan bir avuç Filistinli Müslümanın yalnız olmadığı, sahipsiz olmadığı gösterilmelidir.

Tüm dünya bu zulmü görmese de, sırt çevirse de Türkiye bugüne kadar olduğu gibi bugün de eli kanlı terörist İsrail’e karşı Kudüs’e, Gazze’ye destek olmaya devam edecektir. Zulüm sona erinceye kadar, o topraklarda Filistin halkı tamamen özgür oluncaya kadar mücadelemiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim