İlimizde hafta sonundan bu yana etkili olan kar yağışı ve buzlanmanın ardından Bolu Valiliği, kamu kurum ve kuruluşlarındaki engelli ve hamile çalışanların iki gün (15-16 Şubat 2021) idari izinli sayıldığını duyurmuştu. Kar tatili kentteki yoğun buzlanma nedeniyle 17 Şubat Çarşamba günü için bir gün daha uzatıldı fakat Vali Ahmet Ümit sosyal medya hesabı üzerinden bu duyuruyu geç yapınca büyük tepki aldı.

Haber: Ahmet İshak Gülen

Pandemi nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatlerinde düzenleme yapılmış çalışma saatleri 10:00-16:00 olarak uygulanmaya başlanmıştı. Fakat bu uygulamadan sağlık çalışanları yararlanamadı. Hastanelerde ve diğer sağlık kuruluşlarında çalışma saatleri 08:30-17:30 olarak uygulanmaya devam ediliyor.

Pazartesi ve Salı günü için kar tatili duyurusunu yine sosyal medya hesapları üzerinden hafta sonu yapan Vali Ahmet Ümit, Çarşamba günü tatil olduğunu saat 09:00’da takipçilerine duyurunca sıkıntı yaşandı. Mesai saati erken başlayan başta sağlık çalışanları olmak üzere duyuruyu göremeyen diğer kamu çalışanları da işe gitmek zorunda kaldı. Dolayısıyla Vali Ahmet Ümit’in kar izninin bir gün daha uzatıldığını geç duyurması tepkilere neden oldu.

Vali Ahmet Ümit’in twitter hesabındaki duyurusunun altına izinli sayılmalarına rağmen işe gitmek zorunda kalan hamile ve engelli çalışanlar tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim