İçişleri Bakanlığı’nın “Suriyelileri Seyreltme Planı” kapsamında Düzce dahil, 16 ilin Suriyeliler için kapatıldığı ve ikinci etapta bu illerdeki yabancıların farklı illere yerleştirileceği ileri sürüldü.

 Haber: Oğuzhan Eke

Hürriyet yazarı Hande Fırat,  “Suriyelileri Seyreltme Planı’na ilişkin çok dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Konuya ilişkin bir yazı kaleme alan Fırat, “Suriyelilerin bir mahallede, ilçede adeta gettolaşmalarına müsaade edilmiyor. Yabancı nüfusunun mahalle nüfusunun yüzde 25’ini aşmasına izin verilmiyor” ifadelerini kullandı.

“FARKLI İLLLERE YERLEŞTİRİLİYOR”

Fırat, aralarında Düzce’nin de olduğu 16 ilin Suriyelilerin kaydına kapatıldığını açıklayarak, “Öncelikle bu yerleşim yerleri yabancılar için kayda kapatılıyor. Yine Suriyeli nüfusun yoğun olduğu 16 il (Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova), 52 ilde toplam 800 mahalle, İstanbul’da Fatih ve Esenyurt ilçeleri her türlü statüden tüm yabancıların başvurularına kapatıldı. Kayıt kapama dışında atılan ikinci adımda ise yoğunluğun bulunduğu yerleşim yerlerindeki Suriyeliler gönüllülük esasıyla farklı ilçe ve illere yerleştiriliyor” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMETİN SIĞINMACI PLANI ORTAYA ÇIKTI”

Konuya ilişkin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, çalışmanın Suriyeli vatandaşları entegre etmek için yapıldığını ifade etti. Özcan, “Bu yazıyı mutlaka okuyun!!! İşte hükümetin sığınmacı planı bir kez daha ortaya çıktı. ‘Suriyelileri Seyreltme Planı’ sığınmacıları geri göndermeyeceklerinin, tam tersine entegre ederek vatandaş yapma amacının açık itirafıdır. Tarih bunu yazsın” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim