Düzce yeniden Abant’a kendi sınırları içerisinden kolay geçişi tartışıyor. Düzce’nin Sinekli yaylası bölgesinden Abant’a direkt çıkış sağlayacak yol çalışması Düzce İl Koordinasyon Kurulu’nun gündemine getirildi.

Yolun bir kısmının yapıldığı devamının neden getirilmediği ile ilgili soru üzerine söz alan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Abant’a direkt geçişin Bolu’da hoşnutsuzluğa sebep olacağını belirtti.

Düzce’de gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısının bir bölümünü, geçtiğimiz yıllarda Düzce ile Bolu arasında sorun olan, Düzce’den Abant’a direkt geçişi sağlayacak olan Düzce-Abant-Mudurnu yolu oluşturdu.

Düzde Damla gazetesinin haberine göre; konu, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç tarafından gündeme getirildi. Kılıç, yolun Sinekli Yaylası’na kadarki kısmının yapıldığını fakat bundan sonrası için bir ilerleme kaydedilemediğini belirterek “Bizim bölgemizde Samandere ile Abant arasında Sinekli Yaylası’ndan itibaren geçiş sağlanacaktı. Bu yolun Özel İdare tarafından Sinekli Yaylası’na kadar genişletme çalışması yapıldı. Sanat yapıları yapıldı. Ama devamı getirilemedi. Bu yolun iki il arasındaki diyaloğu düzelterek Abant’a bağlanması konusunda çalışma yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“…BİZ PROGRAMA ALIRIZ”

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nizamettin Ören, program dahilindeyse önümüzdeki yıl bu yolda bir çalışma yapılabileceğini belirterek “Bizim elimizde kodlu orman yolları şebeke planlarımız var. Yapılması planlanan yollarda bu program dahilinde. Bu yollar arasında varsa programa alırız. Gelecek sene 260 kilometrelik bölge müdürlüğü çapında bir orman yolu programımız var. Yapılacak yollar programında yoksa orada bir şebeke değişikliği yapılması gerekecek. Buda Bakanlığımızın inisiyatifinde” diye konuştu.

“BOLU’DA HOŞNUTSUZLUĞA NEDEN OLUR”

Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise otoban bağlantı yolundan direkt Abant’a ulaşımın Bolu’da hoşnutsuzluğa sebep olabileceğini belirterek “Bizim ilimizin hemen merkezine bir otoban bağlantı yolu yapılıyor. Bu bağlantı yolundan çıktığınızda Sinekli Yaylası’na kadar ve oradan da Abant’a normal Abant kavşağından gitmek suretiyle giderseniz en az bir 20 kilometre fazla yol kat ediyorsunuz. Ancak söz konusu yol yapılırsa ulaşım kısalacak ve kolaylaşacak. Bu artık bir orman yol olmaktan çıkacak. Düzce’den Abant’a ve Mudurnu’ya ulaşım yolu olacak. Bu yolun orman yolu vasfından çıkartılması lazım. Tabi Otobandan gelenlerin kestirmeden Abant’a ulaşması belki Bolu’nun hoşuna gitmeye bilir. Bizim sınırlarımız dışında kalan kısmı karşı taraf yapmak istemiyor gibi bir durum var. Bunu orman yolu olarak yapıp daha sonra vasfını değiştirebilirsek çok güzel olur. Bunu da ancak Orman Bölge Müdürlüğü yapabilir. Otoban yolu açılmadan bu yol daha kullanılabilir hale getirilirse otoban açıldığında burası Karayolu olarak Özel İdareye devredilebilir” dedi.

Editör: TE Bilisim