17 gün sürecek tam kapanmanın başlamasıyla işe gitmek durumunda olan çalışanlar çalışma izin belgesi alması şart koşuldu.  Vatandaşlar İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden “görev belgesi” başvurusunda bulunabilecek. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler şehir merkezi ve Bolu’nun Doğu, Batu girişlerinde kontrol noktası oluşturarak denetimlerini gerçekleştirdi. Ekipler görev belgesi bulundurmaları yönünde de sürücüleri uyardı.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

29 Nisan ve 17 Mayıs tarihler aralığında geçerli olacak şekilde tam kapanma uygulaması devreye girdi. İçişleri Bakanlığı Genelgesinde kısıtlamadan muaf tutulan kişiler listesi yayımlandı. O listede yer alan kişilerin e-Devlet kapısı üzerinden “Görev Belgesi” alması gerekiyor.

Hafta sonu ise şehir merkezi ile Bolu’nun doğu ve batı girişlerinde kontrol noktaları oluşturuldu. D-100 karayolu Karacaağaç mevkiinde ve Kalıcı Konutlar da bulunan polis ekipleri de, vatandaşları iş yerinden aldıkları belgeleri E-devlet üzerinden “Görev Belgesi” şeklinde almaları gerektiğini belirtti.

Görev veya izin belgesi olmayan vatandaşlara ise cezai işlem uygulandı. Denetimlerini sıklaştıran ekipler hafta boyu kontrol noktaları oluşturarak sürücüleri ve vatandaşları denetleyecek.

GÖREV BELGESİ NASIL ALINIR?

Eski dönemde iş yerlerinden verilen izin belgeleri olanların E-Devlet üzerinden belgelerini yenilemesi gerekiyor. Kısıtlamadan muaf olanların alacağı görev izin veya muafiyet belgesi e-Devlet ekranı üzerinden "İçişleri Bakanlığı e-Başvuru" başlığına girilerek alabiliyor.

Bunun için söz konusu kişilerin e-Devlet'e T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile girmeleri daha sonra "İçişleri Bakanlığı e-Başvuru" başlığına tıklayarak işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Bu sayfadan yapılan işlemlerde kişilerin güncel iş bilgileri, adres bilgileri, SGK numarası gibi bilgileri doğru girmesi gerekiyor. Tüm işlemler tamamlandığında vatandaşın cep telefonuna bilgi SMS'i geliyor ve görev belgesinin çıktısı alınabiliyor.

Öte yandan Çalışan ve iş yeri yetkilisinin imzasıyla düzenlenen manuel çalışma izni görev belgesinin geçerlilik süresi 7 Mayıs Cuma 24.00'e kadar uzatıldı.

Editör: TE Bilisim