Edirne’nin yeni valisi Bolu Geredeli İçişleri Bakanlığı Mülki Mahalli İdareler Genel Müdürü Ekrem Canalp oldu.

Cumhurbaşkanlığı’nın Resmi Gazete’deki kararlarıyla Edirne’nin yeni valisi İçişleri Bakanlığı Mülki Mahalli İdareler Genel Müdürü Bolu Gerede doğumlu Ekrem Canalp oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarıyla 20 ile yeni valiler atandı, 1 ile merkez valiliğinden, 18 ile ise başka illerden atama yapıldı.

EKREM CANALP KİMDİR?

Ekrem Canalp 8 Ekim 1971 tarihinde Gerede ilçesinde doğdu. İlköğretimini Aşağı Düğer Köyü’nde, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne başladı.1996 yılında mezun oldu. Aynı yıl Mülki İdare Amirliği mesleğine Muğla Kaymakam adayı olarak başladı. Düzce’de Kaymakam refikliği, Afyon Sincan’da vekalet stajlarını yaptı. Yurtdışı stajını İngiltere’de yaparak Ocak 2000’de Koyulhisar Kaymakamı olarak Sivas’a atandı. Sonrasında Güdül Kaymakamı, Mahalli İdareler Şube Müdürü, ardından Mahalli İdareler Daire Başkanı olarak görev yaptı. İçişleri Bakanlığı Müdürler Encümeni kararı ile 2015 Ağustos ayında Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı. Dr. Ayten Canalp ile evli olan Ekrem Canalp İngilizce biliyor.

 

 

Editör: TE Bilisim