Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği ve Resim-İş Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavları yapıldı. 4-5 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen sınavlara toplam 200 aday başvurdu.

Sınavları İzzet Baysal Kültür Merkezi ile Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilen Müzik Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavlarına 110 aday başvurdu. Sınavların başlamasını heyecanla bekleyen adaylara ilk gün, işitme yeteneği, dikte yazma, ses tekrarı, tartım tekrarı ve deşifresi, ezgi tekrarı ve solfej deşifresi testleri uygulandı. Testleri başarıyla geçen 69 aday, ikinci gün, çalgı duruşu, entonasyon, artikülasyon, tempo, müzikal ifade ölçütleriyle değerlendirildi. Sınavların sonunda 30 aday, asıl öğrenci; 39 aday ise yedek öğrenci olarak belirlendi.

90 adayın başvurduğu Resim-İş Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavlarında ise ilk gün, adayların, canlı model üzerinden kompozisyon, oran-orantı, perspektif, çizgi rahatlığı-estetik duyarlık-teknik olgunluk, çizgi ile ifade gücü ve özgünlük becerileri değerlendirildi. İkinci günkü seçme sınavında 67 öğrenciye, kendi seçtikleri bir konuda, çizgisel veya ışık-gölge tekniğine göre imgesel kompozisyon yaptırıldı. Değerlendirme sonucunda Resim-İş Öğretmenliği’ne 40 öğrenci alınacak.

Editör: TE Bilisim