Eğitim İş Sendikası Bolu şubesi, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrasında konuşan sendika sekreteri Hayati Dede, Eğitim İş sendikasının ilkelerinden söz etti.

Haber: Ömer Çetinaslan

Eğitim İş Sendikası Bolu şubesi, Soylu Otel’de düzenlenen bir kahvaltıda, basın mensupları ile buluştu.

Düzenlenen kahvaltıya Eğitim İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Hülya Çınar, Eğitim İş Sendikası Bolu Şube Sekreteri Hayati Dede, sendika üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Kahvaltı sonrasında açıklamalarda bulunan Eğitim İş Sendikası Bolu Şube Sekreteri Hayati Dede, Bolu basını tarafından tanınmak ve basında daha fazla yer almak istediklerini dile getirerek; “Böyle bir kahvaltı düzenlenmesinin asıl nedeni, Eğitim İş sendikasının bize göre, Bolu basınında daha az tanıyor olması ve Bolu basınına kendimizi tanıtmaktır. Biz, bilimsel ve çağdaş değerlere inanan, Atatürk ilkelerine bağlı, laikliği kendisine şiar edinmiş, eğitim ve eğitimdeki bütün paydaşları ülkenin bağımsızlığı ve bütünlüğü için, çağdaş ve laik bir eğitim için gayret gösteren bir sendikayız. Bizim sendikamız, tıpkı basın gibi ‘şucu ya da bucu’ değildir. Ancak inançlarından ötürü belli bir düşünceye sahip insanlar bu çatının altında toplanıyor olabilirler ama biz bütün eğitim çalışanlarını çatımız altında toplanmaya davet ediyoruz. İnsanları ayrıştırmak için ya da herhangi bir siyasi fikre hizmet etmek için değil, eğitimi çağdaş ve bilimsel ilkelere ulaştırmak için mücadele veren bir sendikayız” ifadelerini kullandı.

“BİRÇOK SENDİKA KENDİ TARAFTARLARINI ATAMAKTADIR”

Sendikaların siyasi destek alarak kendi taraftarlarını atadıklarını ifade eden Dede, kamu çalışanlarının siyasi hak elde etmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Asıl yapmak istediklerimizden bir tanesi de, kamu çalışanlarının siyasi hak elde edebilmelidir. Birçok sendika siyasi destek alarak kendi taraftarlarını atamaktadırlar. Bu, resmiyette böyle görünmez ama hepimiz tarafından bilinen bir gerçektir. Biz de diyoruz ki; madem böyle, bütün kamu çalışanları siyaset yapmak hakkı elde etsin” diye konuştu.

“KADINLARIMIZIN BİR ADIM ARKASINDAN GELMEKTEN GURUR DUYUYORUZ”

Eğitim İş Sendikası Bolu Şube Sekreteri Hayati Dede, Bolu’da kadına verilen değer anlamında örnek bir sendika olduklarını dile getirdi. Dede, Türk kadınını layık olduğu yere taşıyacaklarını söyleyerek, “Bizim sendikamız, kadına verdiği değer anlamında Bolu’da örnek bir sendikadır. Sendikamızda erkek üye çoktur, kadınlarımızın bir adım arkasından gelmekten gurur duyuyoruz. Güllü hanımın başkanlığının ardından şuan Hülya Hanım başkanlık yapmaktadır. Ben söz veriyorum, Eğitim İş sendikası içerisinde başkanlığa talip bir bayan aday olduğu sürece ben asla adaylığımı koymayacağım. Eğitim İş sendikası, Türk kadınını layık olduğu yere taşımaya gayret edecektir.” dedi.

Editör: TE Bilisim