Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, Bolu’daki okullarda karantinaya alınan sınıf ve öğretmen sayısını paylaştı. Gezici, “5.Haftasına bize ulaşan vaka sayıları itibariyle en az, 1 yardımcı personel COVİD pozitif Toplam: 63 sınıf karantinada 37 öğretmen COVİD pozitif” dedi.

Yüz yüze eğitimin başladığı okullardaki COVİD vakalarıyla ilgili, Eğitimsen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, dikkat çeken bir açıklama yaptı. Gezici, okullarda onlarca sınıf ve öğretmeninin karantinaya alındığını iddia etti.

“KAYGILARIMIZ HER GEÇEN GÜN DERİNLEŞİYOR”

Kaygılandıklarını belirten Gezici, okullardaki COVİD vaka sayılarına ilişkin, “Her geçen gün salgın yayılımı ve karantinaya alınan sınıf sayısı artıyor. Alınmayan önlemler ve yönetilmeyen salgın nedeniyle kaygılarımız da her geçen gün daha derinleşiyor. Sınıf mevcutlarının seyreltilmesi için önlem alınmıyor ancak karantinalar nedeniyle okullar fiilen seyreliyor, MEB ise yaşanan süreci yalnızca seyrediyor. Milli Eğitim Bakanı Türkiye genelinde yaklaşık 5 bin 900 sınıfta vaka nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini açıkladı. İlimizde eğitim öğretimin 5.Haftasına bize ulaşan vaka sayıları itibariyle en az, 1 yardımcı personel COVİD pozitif Toplam: 63 sınıf karantinada 37 öğretmen COVİD pozitif. Ortaokulda 16 sınıf karantinada, 11 öğretmen pozitif, ilkokulda 5 sınıf karantinada, 8 öğretmen pozitif, anaokulu 4 sınıf karantinada, 4 öğretmen pozitif, özel eğitim uygulama okulu 3 öğretmen pozitif” dedi.

“VAKA SAYILARININ ARTTIĞINI, OKULLARA YANSIDIĞINI GÖRÜYORUZ”

Artan vaka sayısının okullara yansıdığına dikkat çeken Gezici, personel eksiği olduğuna işaret ederek, “Karantinaya alınan sınıflardaki öğrenciler yeniden uzaktan eğitime geçiyor. Öğrencilerin sınavları ve ölçme-değerlendirmeleri ile ilgili yeni bir planlamaya ihtiyaç var. Ama bakanlık her konuda olduğu gibi bu konuda da sorun yokmuş gibi davranıyor. Bu konuda acilen bir planlama yapılması zorunluluktur. Kesintisiz yüz yüze eğitim ancak tedbirlerle önlemlerle mümkündür. MEB’in ‘okullarımız pandemiye hazır’ söyleminin hiçbir karşılığı yok. Önceki yıllara göre yardımcı personel sayısı yetersiz, bazı okullarımızda hiç yok. Okullarımızda hijyen ve temizlik aksamaktadır. Eğitime bütçe ayırmadan , kadrolu güvenceli istihdam yaratmadan, mevcut öğretmen açığını kapatmadan, ek derslikler açmadan  önlemler aldık, okullar eğitim öğretime hazır demenin eğitim emekçileri ve öğrencilerimiz açısından bir karşılığı yoktur. İlimizde de her geçen gün vaka sayılarının arttığını, bunların okullara yansıdığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“ALGI YÖNETİMİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın algı yönetimi yaptığına değinen Gezici, “Salgının başından beri MEB’in süreç yönetiminin daha çok algı yönetimi olduğunu biliyoruz. Bu sürdürülebilir yüz yüze eğitim açısından da kaygılarımızı arttırıyor. Eğitim ve Bilim Emekçileri sendikası olarak; eğitim emekçileri ve öğrencilerimizin öncelikli olarak; sağlık hakkı ve eğitim hakkı için kamuoyu ile sorunları ve önerilerimizi paylaşmaya devam edeceğimiz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim