Bolu Belediyesi, Bolu Valiliği ile imzalanan protokol ile 13 okul bahçesinin zemininin sıcak asfalt yapım işini üstlendi.

Eğitim kurumlarının çehresini değiştirecek dev protokolün imzaları Vali Aydın Baruş ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından atıldı. Resmiyete kavuşan protokol gereği 7’si il merkezinde 6’sı ilçelerde olmak üzere toplamda 13 okulun bahçesi sıcak asfaltla yenilecek, maliyetin yüzde 50’si Bolu Belediyesi’nce, yüzde 50’si de İl Özel İdaresi’nce karşılanacak.

Bolu Valiliği ile Bolu Belediyesi arasında il merkezi ve ilçelerdeki ilk okul, orta okul ve lise dengi okul bahçelerinin sıcak asfalt ile yenilenmesine yönelik önemli bir protokol anlaşması yapıldı. Valilik makamında cuma günü 11.00’de gerçekleşen protokol imza töreninde Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Mili Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu katıldı.

Vali Aydın Baruş, dev anlaşmanın imzaları atılmadan önce yaptığı açıklamada, Bolu’daki ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören çocukların en iyi şartlarda eğitim alması için yatırımların devam ettiğini söyledi. Bu çerçevede okul inşaatlarının ve yenileme çalışmaları devam ettiğini belirten Baruş, öğrencilerin de rahatça girip çıkabileceği, eğitim alabileceği bir ortama kavuştuğunu kaydetti.

BARUŞ: “ANLAYIŞ BİRLİĞİ OLUŞTURARAK PROJEYİ BAŞLATIYORUZ”

Ancak sadece binaları inşa etmenin yeterli olmadığına vurgu yapan Baruş, “Aynı zamanda okulların bahçelerinde çocukların rahatça kullanabileceği temiz bir şekilde bulundurulması ve çamurdan tozdan uzak koşullarda çocuklarımızın spor yapabilmesi bizim için belediye başkanlığımızla anlayış birliği oluşturarak, okul bahçelerimizin asfaltlanması projesini başlatıyoruz.” dedi.

“MALİYETİN YARISINI BOLU BELEDİYESİ KARŞILAYACAK”

Vali Baruş, imzalanacak protokol hakkında bilgiler de vererek, “Bolu Belediye Başkanlığıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılacak protokol çerçevesinde şu anda 13 okulumuzun bahçesinin asfaltlanması çalışmalar yürütülecek. Bu çalışmaların maliyeti Bolu Belediye Başkanlığı ile İl Özel İdaresi tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ayrılan ödenek çerçevesinde gerçekleştirilecek. Çalışmaların maliyetinin yarısını Bolu Belediye Başkanlığı diğer yarısını ise İl Özel İdaresi karşılayacak” diye konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Baruş, konuşmasında son olarak şunları söyledi: “Bu protokolün imzalanmasında ve yürütülecek çalışmaların yürütülmesinde çok değerli katkılar sağlayan Sayın Bolu Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz ve Bolu Belediyesi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu sayı ilerdeki günlerde artabilir. Yine protokol çerçevesinde bu hizmete ihtiyaç olan okullarımızda asfaltlama çalışmaları devam edecek. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

Vali Aydın Baruş ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, daha sonra ise dev iş birliğini hayata geçiren protokolün imzaları attı.

Editör: TE Bilisim